Demà és un dia clau en el futur del model educatiu de molts col·legis, no sé tant si de fons com de forma. Però és un dia molt important. Perquè demà es vota, demà molts votem, per decidir si es canvien els horaris a jornada contínua o si, pel contrari, es manté la jornada partida.

Independentment d’allò que es decidisca en cada centre crec que el més important durant estes setmanes és que, per una banda, s’haja fet un bon projecte educatiu i pedagògic, adequat a les necessitats dels alumnes i del context social en què s’inscriu. I, per l’altre costat, pense que és fonamental que les famílies, que en última instància hauran de validar-lo, hagen tingut tota la informació possible per poder actuar i obrar en conseqüència.

SEMPRE DIC que en esta vida tot té avantatges i inconvenients. Però per poder sospesar cap a on es decanta la balança cal tindre tots els coneixements suficients per poder discriminar-los. I això és el que haurem de fer en unes hores, sabent que les condicions i singularitats de cada família, especialment pel que fa als seus horaris laborals i d’obligacions, condicionaran la decisió final.

És a dir, vulguem o no, en «el referèndum» que tenim al davant el component subjectiu determinarà, en molts casos, quina és l’opció que s’escull. Per tant, independentment del model que es trie, caldrà contextualitzar els resultats i saber que les necessitats i particularitats de les persones tenen intangibles immesurables. Per això, crec que és fonamental destacar el poder de decisió que s’ha deixat als pares i mares. Sense imposicions i amb total llibertat i transparència.

Demà és un dia molt important per a l’educació dels nostres xiquets i xiquetes. Serà imprescindible que tots participem activament en l’elecció que determinarà bona part de l’organització del temps per als pròxims anys.

Molta sort a tots.

*Alcalde de Betxí