Esta no és una setmana qualsevol. Ara fa un any, el PSPV-PSOE de la província de Castelló va viure uns dels moments més importants i decisius que han marcat un abans i un després en la història recent de l’executiva provincial, de la qual forme part com a secretària d’Organització. Van ser uns dies en el que es notava eixe alé que rebufa al coll en situacions de pressió, però on va primar la responsabilitat per damunt de la imprudència. Uns dies en què l’executiva provincial sabia de la transcendència que anava a tindre en la societat i en els òrgans del partit la decisió que anava a prendre. I així ha sigut.

El comité provincial del 19 de juny de 2019 va ratificar per unanimitat el que el partit —complint estrictament amb els estatuts— va considerar com la millor opció per a constituir la nova diputació: càrrecs amb disponibilitat per a la gran tasca de reforma d’eixa diputació, després de 24 anys de la mala gestió, arbitrarietat i clientelisme de Carlos Fabra i Javier Moliner.

També gent amb conductes irreprotxables en el seu currículum polític, la cerca de la paritat, aconseguir l’equilibri territorial i la presidència l’ostentaria un poble menut, simbolitzant el gran objectiu per al qual entenem que és útil una diputació, i el gran oblit de la dreta. Així va nàixer la Diputació del Canvi de José Martí, alcalde de Suera, persona de diàleg i consens.

Esta decisió, pressa al nostre territori i que va comptar amb un ampli consens, va ser l’aprovada pel comité provincial. La nostra, la de la gent d’ací, i no una altra. El territori va decidir atenent al clamor d’alcaldes, alcaldesses i portaveus que feia més de vint anys que demanaven una diputació propera a les administracions menudes i amb gent per a treballar allí on la diputació es fa més necessària.

És per això que ara cal valorar el treball i l’aposta decidida d’esta executiva liderada pel nostre secretari general i diputat autonòmic, Ernest Blanch, que el temps ens va dient que va ser l’adequada, i on va prevaldre la democràcia interna del partit.

Aquell moment va suposar un canvi en la dinàmica dels processos d’elecció i va marcar el valor de l’executiva, l’executiva de les comarques de Castelló. I el més important, va enaltir el valor del partit. Del nostre partit.

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló