Com es diu popularment, sense pressa però sense pausa, anem fent el camí que tenim traçat des de fa 6 anys, quan el govern de Bloc-Compromís va començar a l’Ajuntament de Betxí. Des d’aleshores, els resultats econòmics ens marquen que eixe camí segueix en la bona direcció. El dissabte passat, sense anar més lluny, es feien públiques per fi les xifres oficials dels comptes municipals de tots els consistoris de l’Estat. En el nostre cas, com dic, els guarismes no deixen lloc a dubtes.

Segons marca l’auditoria interna que vam encarregar en juny de 2011, aleshores hi havia un deute de 4.186.000€, entre el que es devia als bancs i les factures que quedaven per pagar, que rondaven els 900.000€. Ara, sis anys després, el deute total està per davall dels 2 milions, amb un índex del 42%. Això significa que, aleshores, el que «devia» cada un dels betxinencs i betxinenques era 636€ mentre que en l’actualitat se situa en 350€. És a dir, un 45% menys.

En l’àmbit general, i pel que fa a tots els consistoris de l’Estat, Betxí se situava en el Top 1.000 dels més endeutats, en concret en la posició número 913, dels més de 8.000 que n’hi ha. Ara, a 31 de desembre de 2016, ens hem allunyat considerablement dels que tenen pitjor situació econòmica, fins al lloc 1.799.

Els números oficials que es van publicar el dissabte són ben clars i parlen per sí a soles: l’Ajuntament de Betxí ha fet, en els últims sis anys, la feina ben feta. I això ens permetrà, en els pròxims exercicis, fer importants inversions per millorar el poble i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Perquè sabem cap a on anem i el que hem de fer. I també, el que no hem de fer.

*Alcalde de Betxí