Pau i bona voluntat... semblaria poca cosa, si no fora perquè darrerament veig nul·la voluntat i cap pau a la política dels voltants. Sense anar més lluny, l’alcalde de Vila-real es queixava amargament de l’oposició a Vila-real en estes pàgines. Se li oblidà a Benlloch dir que va convocar un Ple d’urgència, en un matí, i que l’oposició no va obtindre ni estudiar la documentació. I no pensen vostès que el Ple era per a aprovar pressupostos, tant de bo... La sessió s’havia convocat per pagar factures, que també és important i per això cal una bona anàlisi. Dels pressupostos, sembla que ni estan ni se’ls espera. I quan quatre partits diuen estar en indefensió per alguna cosa serà. Així què alguna cosa haurà de reflexionar Benlloch, ni que siga lliurar convocatòria i documentació en temps i forma com diu la llei i el sentit comú.

I a la capital, paregut. A Castelló hi ha un embolic de por perquè Compromís vol fer complir el reglament (quin drama!) i obstaculitza que el PSOE anul·le la Junta de Festes i canvie una institució arrelada a la ciutat per una comissió extraordinària amb motiu del 75 aniversari de les festes. Que dic jo, que igual fa falta eixa nova comissió, però que podria conviure amb la Junta que el món de la festa va escollir i que fins ara ha estat treballant. I com no, a pagar-ho el pressupost de Castelló, que sembla ser que el PSOE ajorna sense data.

Cal gent de bona voluntat, persones que aprecien un bon diàleg i un millor consens; dispostes. Com ara el responsable del PSOE a la província i company a les Corts, Ernest Blanch, que tindrà raó o no, però sempre està pel diàleg. I que a més a més, fa costat a la nostra cultura com en l’aniversari de les Normes de Castelló.

Per això desitge que estes festes el seny torne als cabets dels nostres governants, que no hi ha millor victòria ni millor votació que aquella que es fruit de l’acord i del diàleg. I pensen vostès, votants d’esquerra i de dreta també, que l’alternativa al Botànic pot ser un govern de Bonig i Cantó, i això sí seria assimilable a que els Reis d’Orient ens deixaren carbó.

*Diputada a les Corts Valencianes per Compromís