L’Ajuntament de Nules trau a licitació les obres de pavimentació de Mascarell amb les quals es pretén fer accessible el recinte interior emmurallat, eliminant les voreres per a vianants del nucli urbà. És una iniciativa que forma part del programa de l’actual equip de govern, i una de les actuacions principals que portarem a terme en aquest 2018 amb la qual volem millorar aquest recinte que té un alt valor patrimonial i cultural.

Per aquest motiu, les actuacions que es portaran a terme han de ser respectuoses amb aquest entorn, tractant de posar en valor els elements actuals i antics com ara la séquia i el pou de la plaça de Mascarell. A més, en els treballs a realitzar, cal tindre en compte el pla especial de protecció de l’entorn del BIC, ja que Mascarell va ser declarat bé d’interés cultural (BIC) en l’any 1996 i és l’únic recinte emmurallat en la seua totalitat de la Comunitat.

En concret, les obres preveuen la conversió en zona de vianants de Mascarell amb un únic paviment i el soterrament del cablejat de llum, a més de la renovació de les canonades de distribució d’aigua.

L’import del contracte és de 734.224, 29 euros i compta amb una subvenció de 306.005,97 euros procedent del fons europeu de desenvolupament regional (Feder) emmarcada en el Pla Estratègic Global de Turisme de la Unió Europea per a potenciar les inversions en immobles de patrimoni cultural. Els restants 428.218, 32 euros per a completar el projecte serán d’aportació municipal, que ja està consignada en el pressupost d’aquest exercici.

El termini per a presentar ofertes és de 15 dies a comptar de la seua publicació en la plataforma de contractació de l’Estat. Les ofertes amb la documentació exigida es presentaran en el registre general de l’Ajuntament en horari d’atenció al públic, de 9.00 a 14.00 hores.

*Alcalde de Nules