Enguany, hem passat una primavera i un estiu que mai havíem conegut, sense festes, sense balls i sense abraçades. Ara, el que més ens preocupa és la pandèmia, però hem de pensar també en la reactivació de l’economia, en la creació de llocs de treball i en el benestar de les persones.

Els ajuntaments jugarem un paper important si sabem gestionar els nostres recursos. Amb la derogació del sostre de despesa (la coneguda llei Montoro ) els municipis podrem disposar de tots o una part dels estalvis dipositats al banc. En el cas de l’Ajuntament de Vilafamés els romanents acumulats superen els 3 milions d’euros. Són molts diners i els hem d’aprofitar bé.

La proposta de Triem Vilafamés-Compromís és crear una residència per a gent major. Pensem que és la millor inversió que podem fer si volem posar les persones al centre de la política municipal. Perquè aquest projecte crearia llocs de treball al sector de la construcció. Després, a la llarga, també per al personal que treballaria en les cures dels i de les residents. Pensem també que disposar d’aquest servei és sempre una bona inversió amb un rèdit important en benestar social.

Una residència sempre és l’últim recurs per a una persona major. Sempre que es puga, preferim que els majors continuen vivint a sa casa, cuidats per familiars i/o professionals. Però si quan, per la circumstància que siga, no poden ser ben atesos, hem d’assegurar-los aquest dret en el seu entorn.

L’actual model de residència, després de la covid-19, haurà de ser sobretot el d’una unitat de convivència de dimensions reduïdes i gestió pública. Aquest és el tipus d’espai que proposem impulsar des de Triem Vilafamés-Compromís i volem que es construïsca amb uns estalvis municipals que són nostres i estan dormint al banc. H

*Portaveu de Triem Vilafamés-Compromís