Amb les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia encara en la retina, pense en la responsabilitat de prendre decisions, no sempre compreses ni populars, però tremendament necessàries per a la prevenció i la seguretat dels ciutadans i ciutadanes.

Però encara que el temps no ens ha acompanyat i malgrat els avisos d’alertes climatològiques, i malgrat algunes cancel·lacions i canvis en el programa, hem pogut gaudir d’unes festes participatives i plurals, des del respecte a les tradicions i sota el prisma de la convivència festiva i la tolerància.

AMB UN ACABAT d’estrenar curs 2019-2020, són moltes les tasques i molts els projectes que tenim per al nostre municipi i amb risc aparentment contradictori m’atrevisc a ajuntar en un mateix pensament festes i cementeri, perquè precisament, una de les necessitats apressants en la qual estem treballant és, precisament, en una ampliació del cementeri municipal, que avui dia ha esgotat pràcticament la seua capacitat.

Durant anys, l’única cosa que s’ha fet en aquestes instal·lacions, tan precises, ha sigut successius pegats que han originat el problema d’haver de construir sense ordre i de manera contínua per a poder albergar el descans dels sers estimats.

Des del govern municipal creiem que cal abordar el problema amb una perspectiva més àmplia i a llarg termini, de manera que invertirem més de 400.000 euros en la construcció d’un nou cementeri, ampliant l’actual, actuant amb previsió i visió de futur per a solucionar els problemes d’un lloc que tant respecte i cura mereix.

*Alcaldessa de Borriana