Borriana comptarà per primera vegada en la seua història amb els fons FEDER europeus. Una inversió de 5 milions d’euros provinents d’Europa, que englobarà des del 2016 fins al 2022, el que suposa que la nostra població comptarà durant set anys amb inversions per poder fer una ciutat més sostenible i més moderna. Una aposta que va començar en el nostre primer any de govern, i que va servir de prova de foc per treballar en el futur de Borriana.

Durant mes i mig, tècnics, funcionaris i regidors de l’equip de govern vam invertir hores i hores per la il•lusió d’un projecte en el que creem, i en el que moltes poblacions de Castelló havien apostat. No tot van ser bones noticies, ja que vàrem rebre crítiques dures a un treball que estàvem fent amb moltes ganes, i sobretot, amb molta serietat. El resultat ha sigut exitós, i ara toca seguir treballant per fer-ho realitat.

Els inicis diuen que mai són fàcils, però el treball, va mostrant als nostres ciutadans i ciutadanes els resultats per a Borriana. En els propers set anys, la nostra ciutat tindrà l’oportunitat de desenvolupar cap a un ciutat més sostenible, amb inversions en tecnologies de la informació, en línies per contribuir a l’economia baixa en carboni amb la creació de carrils bici, implantació de vehicles elèctrics, millora d’accessos a l’estació de tren, eficiència energètica en edificis municipals, inversions en medi ambient i patrimoni, com la rehabilitació de l’entorn de Sant Blai, el refugi anti-aeri, regeneració del casc històric, regeneració ambiental del Clot de la Mare de Déu, i sobretot, una línia d’Inclusió Social i Lluita contra la pobresa, en la que hi ha previst destinar 2,8 milions d’euros. Una de les apostes més fortes de Compromís, i pel que treballem. Projectes i inversions en els que vàrem treballar fa prop d’un any, i que ara des d’Europa ens han aprovat per a fer de Borriana una millor ciutat, on els seus veïns i veïnes puguen viure millor, un objectiu que Compromís persegueix i perseguirà des del govern en l’Ajuntament de Borriana. Ara toca treballar per posar en marxa aquests projectes. Ara Borriana és més europea. H

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports de l’Ajuntament de Borriana