Fa més falta que mai. En estos moments socials i polítics la necessitat de recolzar una vaga feminista no només és indispensable, sinó peremptòria. Perquè les crisis, siguen del tipus que siguen, no poden portar-nos a una limitació dels drets fonamentals, molt menys poden suposar una reculada en els que tant ha costat assolir. I els drets de les dones han costat molt per a què ara, en un bufit, per pura demagògia, per discursos simplistes i excloents, tornem enrere.

És molt preocupant que els partits que estan de moda, que s’aprofiten dels moments de desconfiança de la ciutadania per vendre discursos buits que són tot façana, hagen inventat paraules com feminazis, i que la seua obsessió per dividir, per trencar la societat en tants trossos com siga possible, faça creïbles els seus arguments.

Per això fa més falta que mai una vaga feminista i per això el moviment feminista necessita el suport d’eixa majoria que no està d’acord en el fet que una dona, només per nàixer en un sexe determinat, tinga menys drets que un home i a més, no puga reivindicar que deixe de ser així.

Només haver de fer estes reflexions sembla desconcertant. Tant com que es negue la greu problemàtica de la violència masclista, tant com que no es reconega la necessitat de les polítiques de discriminació positiva, que des de la seua aplicació han aconseguit revertir una situació que està molt lluny de suposar un equilibri. I ara, amb tant de camí recorregut, un camí amb tants obstacles, tants entrebancs, sembla que volen tornar al punt de partida i per això, ara més que mai, fa falta una vaga feminista. Una mobilització multitudinària que cride pel seny, la intel·ligència. Perquè els qui volen llevar drets adquirits són els mateixos que enyoren un altre temps on només podien parlar un pocs, opinar uns pocs, progressar uns pocs.

Nosaltres, els qui pensem que els drets són de tots, només per ser persones, anem a alçar la veu, no cridant més, sinó amb més raons, les úniques raons, les que clamen per la igualtat, perquè defensem que tots som iguals i que esta societat no li pertany a qui la vol en exclusiva. Per tot això fa tanta falta una vaga feminista.

*Portaveu d’Esquerra Unida la Vall d’Uixó