Que des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Borriana hem treballat des del primer moment per aconseguir que els nostres veïns i veïnes puguen desplaçar-se per la nostra ciutat caminant o amb bicicleta d’una manera més segura, saludable i còmoda, és indubtable.

Si en el primer any de l’anterior legislatura vam dur endavant el projecte de carril ciclopeatonal per a l’avinguda que uneix el Port amb la ciutat, amb la col·laboració de la conselleria d’Infraestructures encapçalada aleshores per la socialista Maria José Salvador, en els primers mesos d’aquesta hem fet el mateix en la carretera que va del poble al Grau, en aquesta ocasió cofinançada amb fons europeus de desenvolupament regional Feder.

A pesar de les crítiques i les amenaces dels partits de l’oposició sobre l’augment en la problemàtica de tràfic en aquestes vies (convé recordar que algunes persones deien que no cabrien dos camions per la carretera de Port i que hi hauria molts accident i que eixa obra no se la mereixia Borriana), s’ha demostrat que la ciutadania de Borriana necessitava aquestes actuacions i, per això, cada dia i en hores i en èpoques de l’any ben diferents, és evident l’ús massiu que està fent-se del vial.

També som conscients que, per a tancar l’anell de salut, falta adequar i reformar l’actual carril per a bicicletes que va del Port al Grau, projecte que no oblidem i sobre el qual estem treballant. I continuem actuant, avançant en aquest aspecte, amb la realització de la continuació del carril de bicicletes fins a l’estació de tren, al qual hem afegit la remodelació de l’aparcament per facilitar-ne els desplaçaments.

Una ciutat com la nostra necessitava que es portaren a terme accions possibles i efectives pensant en les persones. Vivim el present i actuem amb propostes realistes per a poder disfrutar-les.

S’han acabat els projectes faraònics que es quedaven en això, en projectes. Si haguérem fet cas a les propostes que parlaven d’actuacions milionàries seguiríem parlant massa temps, i els borrianencs no ho hagueren pogut vore construït en molt de temps i no ho hagueren pogut gaudir-ne.

Amb bona gestió, col·laboració entre administracions i una aportació econòmica raonable i realista els resultats són evidents. Per això, seguiren treballant perquè Borriana i la seua gent, la nostra, s’ho mereixen.

*Alcaldessa de Borriana