+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

Tribuna

Per una mobilitat segura i sostenible

 

Maria Josep Safont Maria Josep Safont
11/12/2019

Que des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Borriana hem treballat des del primer moment per aconseguir que els nostres veïns i veïnes puguen desplaçar-se per la nostra ciutat caminant o amb bicicleta d’una manera més segura, saludable i còmoda, és indubtable.

Si en el primer any de l’anterior legislatura vam dur endavant el projecte de carril ciclopeatonal per a l’avinguda que uneix el Port amb la ciutat, amb la col·laboració de la conselleria d’Infraestructures encapçalada aleshores per la socialista Maria José Salvador, en els primers mesos d’aquesta hem fet el mateix en la carretera que va del poble al Grau, en aquesta ocasió cofinançada amb fons europeus de desenvolupament regional Feder.

A pesar de les crítiques i les amenaces dels partits de l’oposició sobre l’augment en la problemàtica de tràfic en aquestes vies (convé recordar que algunes persones deien que no cabrien dos camions per la carretera de Port i que hi hauria molts accident i que eixa obra no se la mereixia Borriana), s’ha demostrat que la ciutadania de Borriana necessitava aquestes actuacions i, per això, cada dia i en hores i en èpoques de l’any ben diferents, és evident l’ús massiu que està fent-se del vial.

També som conscients que, per a tancar l’anell de salut, falta adequar i reformar l’actual carril per a bicicletes que va del Port al Grau, projecte que no oblidem i sobre el qual estem treballant. I continuem actuant, avançant en aquest aspecte, amb la realització de la continuació del carril de bicicletes fins a l’estació de tren, al qual hem afegit la remodelació de l’aparcament per facilitar-ne els desplaçaments.

Una ciutat com la nostra necessitava que es portaren a terme accions possibles i efectives pensant en les persones. Vivim el present i actuem amb propostes realistes per a poder disfrutar-les.

S’han acabat els projectes faraònics que es quedaven en això, en projectes. Si haguérem fet cas a les propostes que parlaven d’actuacions milionàries seguiríem parlant massa temps, i els borrianencs no ho hagueren pogut vore construït en molt de temps i no ho hagueren pogut gaudir-ne.

Amb bona gestió, col·laboració entre administracions i una aportació econòmica raonable i realista els resultats són evidents. Per això, seguiren treballant perquè Borriana i la seua gent, la nostra, s’ho mereixen.

*Alcaldessa de Borriana

 
 
2 Comentarios
02

Por Cruda Realidad 10:31 - 11.12.2019

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Por cierto Alcaldesa, en la Avenida del Puerto no se ha construido vial ciclopeatonal alguno, se ha construido una acera con zona ajardinada (zona peatonal) y una acera-bici (vía ciclista). Y vista la ubicación de la acera-bici (vía ciclista), está claro que el ¿técnico? que la proyectó, se ha pasado por el forro toda la normativa vigente, habida y por haber, de accesibilidad de los espacios públicos urbanizados ¿Nadie ha tenido el valor de denunciar la más que evidente metedura de pata?

01

Por Cruda Realidad 9:30 - 11.12.2019

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Los objetivos son loables: Una movilidad segura y sostenible. Pero nos tememos que el camino tomado para alcanzarlos, puede que no conduzca al destino esperado. El no saber distinguir entre el uso lúdico y deportivo de la bici, y su uso como puro y sostenible medio de transporte urbano, puede conducir a fracasos sonados.....El no saber distinguir entre una vía interurbana o urbana ciclopeatonal (senda ciclable), que será mayoritariamente utilizada para fines lúdicos y deportivos, y una vía ciclista urbana, utilizada en desplazamientos diarios cotidianos como el acudir al centro de trabajo, realizar la compra o en desplazamientos durante la jornada laboral, puede conducir a fracasos sonados.......El no saber distinguir las actuaciones de fomento del uso cotidiano de la bicicleta, como por ejemplo las ordenaciones de tráfico de “doble sentido ciclable”, la implantación de lineas de detención avanzadas para bici en los semáforos, la implantación de semáforos con verde anticipado para bicis (y ciclomotores si procede) o la implantación mediante sencillas y reglamentarias marcas viales, de vías ciclistas en calzada (carriles-bici) de las actuaciones de pura y dura propaganda institucional, como son la proliferación de pseudoaceras-bici y pseudocarriles-bici inútiles y en demasiadas ocasiones peligrosos, puede conducir a fracasos sonados y caros, muy caros.