I ara què?» és el que em pregunten vostés pel carrer. I jo els conteste que seguim treballant com el primer dia perquè és el que sabem fer i és per al que hem vingut. Fa ara quatre anys arribarem per trencar amb les polítiques de les retallades de l’antic govern, un PP que va posar la nostra ciutat en l’imaginari col·lectiu per poses vergonyants. «Eres de Castelló, com el corrupte de Fabra», «Eres de Castelló, d’on l’aeroport de l’abuelito».

Afortunadament i moltes hores de treball després eixes coses ens han deixat de passar. Tornem a poder treure pit de la nostra ciutat, del seu patrimoni cultural amb un refugi molt visitat cada dia, un Planetari que ha recobrat la seua esplendor amb una programació a l’altura del que havia de ser, un museu a l’aire lliure en ens descobreix coses de la nostra història.

Hem passat de tindre escoles que no estaven connectades al clavegueram a lluir unes escoles més eficients energèticament, uns aularis reformats, condicionats com a mínim i amb la propera construcció d’escoles noves lluny d’aquella CIEGSA amb la que alguns s’omplien les butxaques mentre teníem als nostres xiquets, xiquetes i professorat en condicions lamentables.

GRÀCIES als seus vots no hem tornat a aquella època, i aquells que pensaven que els governs de progrés eren un malson amb data de caducitat en maig de 2019 hauran d’assumir que el canvi iniciat no para. I per això ara ens toca a la resta de partits vetllar per l’estabilitat d’aquest. Necessitem un govern de la ciutat que es coordine amb el nou Botànic per acabar projectes ja iniciats i abastir-ne nous i això no es pot deixar en mans de qualsevol. No tindria sentit servir en safata de plata el treball de quatre anys a partits que l’únic que han fet ha sigut bloquejar les iniciatives del Pacte del Grau i menystenir-les públicament de manera, a vegades, massa agressiva i tot.

A Compromís ho tenim clar, no es pot deixar en mans de qualsevol el model de ciutat que volem. Si volem treballar per una ciutat més sostenible, no podem deixar-ho en mans de persones que neguen el canvi climàtic. Si volem lluitar contra la violència masclista, no podem deixar la nostra ciutat en mans de partits que la volen amagar a l’àmbit domèstic. Si volem tindre uns serveis públics de qualitat, no podem deixar-ho en mans d’aquells que aposten per la privatització dels serveis.

Pense que el que acabe d’explicar sembla coherent. Volem que Castelló avance per ser una ciutat de drets lluny dels interessos particulars dels governants de torn. Volem que seguisquen les polítiques d’esquerres, progressistes, ecologistes i feministes a la nostra ciutat i estarem ací per treballar perquè així siga. I per això cal seguir sent valents, demostrar cada dia que hem vingut a canviar les coses, a trencar amb el passat i lluitar perquè les persones visquen millor.

Algú em va dir que és impossible canviar les coses, però jo els hi dic que a Compromís dediquem moltes hores al dia, en cos i ànima, en procurar-ho, és el que va fer presentar-nos a les eleccions ja en 2015 i és pel que treballarem aquests quatre anys més, ja que vostés ens han donat l’oportunitat de fer-ho.

*Regidora de Compromís per Castelló