+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Firma invitada

Per un tracte just

 

ANFRED Remolar
13/11/2017

Ja fa molt de temps que alguns reivindiquem un millor finançament per a la nostra terra. Perquè des de fa molts anys, i gràcies al famós «cafè para todos», sembla que tots disfruten d’eixe cafenet excepte nosaltres, els valencians i les valencianes. I en bona part es deu, lamentablement, al joc polític que alguns han utilitzat de forma partidista. En aquests moments es fa indispensable una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic per poder arribar a la mitjana del conjunt de l’Estat. Amb això s’aconseguiria, entre altres coses, obrir la possibilitat de tindre uns millors serveis públics i poder gestionar les competències en ocupació, habitatge, medi ambient, infraestructures, cultura i promoció econòmica. És a dir, per poder millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans.

Per un altre costat, també és prioritari reconéixer oficialment el dèficit financer acumulat des de 2002 i que ascendeix, com a mínim, a més de 12.000 milions d’euros, que s’uneix a la falta d’inversions que l’Estat ha deixat de fer al nostre territori. Tenim el dubtós honor de ser els que menys inversions per habitant rebem de l’Estat espanyol. I citaré dos casos que crec que són paradoxals. Pel que fa als trens de Rodalia, un servei fonamental per a les nostres comunicacions, Madrid ha rebut 329 milions d’euros; Astúries, 175, i nosaltres, un milió. El trànsit portuari, un altre pulmó econòmic i ocupacional, ha sigut subvencionat amb 157 milions d’euros a Barcelona, 63 a Algesires i 50 a València, a pesar de ser el que registra una major circulació de contenidors de tot l’Estat.

La paciència té un límit, i ja s’ha superat. Per això, el pròxim 18 de novembre ens manifestarem tots a València per tal de demanar allò que ens correspon. No volem ser més que ningú, però tampoc menys. Espere que, pel nostre bé, allí estiguem tots representats. Si no, molta gent no ho entendríem.

*Alcalde de Betxí

   
1 Comentario
01

Por jps 8:49 - 13.11.2017

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Para Castellón la preocupación es doble , la deuda de la Generalitat con nosotros es histórica, Valencia está mal financiada pero Castellón a su vez es la gran olvidada de Valencia . Usted nombra sólo a Valencia y solo al.puerto de Valencia . Castellón también existe . Ni Valencia ni Madrid lo saben.