La passada setmana, Amparo Marco desapareixia dels actes públics per a tornar a aparèixer de manera sobtada una setmana després a milers de quilòmetres de ca nostra, al país del manga i el sushi. El cas és que gràcies a una notícia publicada en premsa, hem sabut que el Govern municipal està ultimant l’agermanament amb Ube, ciutat japonesa origen de la multinacional química homònima UBE, erradicada en el polígon del Serrallo. Des del Govern local donen per tancat, doncs, aquest agermanament, decisió que han pres una vegada més sense buscar cap consens.

Saben l’alcaldessa i el regidor d’agermanaments, Enric Porcar, de les nostres reticències a agermanar-nos amb una ciutat situada a milers de quilòmetres de Castelló a la qual únicament ens uneix una factoria que pot canviar de propietaris en qualsevol maniobra financera que siga del seu interès. A més, UBE forma part del conglomerat industrial del Serrallo, un dels principals emissors de gasos nocius per a la nostra salut d’arreu el país. Faria bé el Govern a preguntar a la ciutadania, especialment als grauers i graueres, què hi pensen d’aquest agermanament en un moment en què els continus episodis de males olors i la manca d’informació ha posat en alerta a veïns i veïnes del Grau. Decisions com aquesta posen en qüestió la sensibilitat pel medi ambient i la salut pública del nostre govern local.

Aquesta manca de sensibilitat ambiental farà que les regidores Sara Usó i Rafa Simó construïsquen una pista de parkour al Pinar. Aquest esport de moda entre el jovent consisteix a desplaçar-se per les ciutats botant de forma acrobàtica els obstacles que ixen al pas dels participants (murs, tanques, teulades o escales). L’Ajuntament, al mateix temps que aprovava el Pla d’Usos del Pinar, decidia paradoxalment construir els obstacles necessaris per a practicar un esport netament urbà dins l’únic parc natural que tenim a la ciutat. Haurien de tindre en compte les regidores responsables, que la recuperació del Pinar passa per un pla de reforestació ambiciós, per retornar a la ciutadania la part que ara ocupa el golf i per no fer més obres que el deterioren.

*Regidor de Castelló en Moviment