Aquesta setmana s’inicia el període de participació pública del Pla d’Ordenació Detallada, el document que junt amb el Pla General Estructural conformen el Pla General de Castelló. Hui podria explicar les bondats d’aquest document que projecta una ciutat pensada per a totes i per a tots, atenent les demandes de les diferents ciutats que hi ha a Castelló, però el realment important és fomentar la participació i animar als veïns i veïnes de Castelló que s’informen i diguen la seua davant d’un document tan important per al present i el futur de la ciutat.

Des de l’Ajuntament entenem la participació pública com un dret ciutadà que serveix per a enriquir les propostes del govern municipal. Una eina transversal a totes les regidories que des del departament d’Urbanisme l’entenem com una oportunitat de millora i no com a un mer tràmit. Per això, junt amb la Regidoria de Participació Ciutadana d’Ali Brancal volem facilitar-la.

Aquest nou període d’exposició pública serà presencial i telemàtic tant en la consulta de la documentació com la presentació d’al·legacions. A més, s’han programat sessions en tots els districtes per a explicar en què consisteix el document, quins suggeriments nascuts de l’anterior procés participatiu urbanístic, el #CastellóCiutatViva, s’han incorporat i tornar a escoltar a la ciutadania.

SOM CONSCIENTS que rebrem crítiques, que tot és millorable, que la participació pública és un dret complex perquè de vegades és difícil acceptar des de l’administració allò que el ciutadà proposa o perquè de vegades diferents col·lectius demanen coses oposades. I això pot generar frustració. Tal vegada encara no tinguem com a societat una cultura de participació suficientment madura, però el que tenim clar com a govern és que sols amb processos participatius com aquest es podrà millorar.

*Portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Castelló