La notícia que cal fer obres d’emergència per garantir el subministrament d’aigua potable en alguns municipis de l’interior de la província de Castelló ens ha sorprés.

Pensàvem que tots en tenien però res més lluny de la realitat. A alguns municipis com Benafigos o pobles del Palància la Diputació els ha de proveir en cubes. Com és possible que a l’any 2016 encara estem així? Com si els pobles de l’interior no tingueren prou carències és arribar l’estiu i no tenen ni aigua.

No es pot tolerar que la Diputació no pose els mitjans perquè aquesta imatge tercermundista s’acabe i per això Compromís ha demanat un informe de la situació i de les mesures que s’han pres.

A Benafigos, el cas més sagnant, porten 20 anys amb problemes i cada vegada són més greus. Als veïns els han dit que el pou s’ha assecat però també van dir el mateix del de Vistabella i al final ha resultat que no tenien aigua per falta de pressió. Senyors del Partir Popular de la Diputació de Castelló: no han tingut temps des de l’estiu passat d’haver trobat una solució per acabar amb el dèficit hídric?

Pujar aigua amb camions cisterna és només un pegat perquè la quantitat és insuficient per a les necessitats del poble. A més, el dipòsit on s’aboca el líquid perd pe tots els costats. Senyors del PP de la Diputació: no haguera sigut més econòmic trobar un remei definitiu? Vostés, que tan s’omplin la boca parlant del que fan per als pobles, vagen alerta no es queden sense saliva precisament a Benafigos perquè allí obriran l’aixeta i no podran ni pegar un traguet. H

*Pportaveu Compromís Diputació de Castelló