Que diu Sánchez que no podria dormir si hagués fet govern amb Iglesias. Va home, va! I enviar-nos a unes eleccions a novembre que ningú volíem si el deixa dormir? Gastar-se 140 milions en un altra cita electoral no és un dilema irreconciliable amb el coixí? El problema no és una al·lèrgia sobtada a la Dormidina, no; desgraciadament és mes que això. Es tracta d’actitud o manca d’ella; la que ha faltat per dur unes converses fructíferes des del minut zero. I sé del que parle. Després d’unes eleccions autonòmiques avançades pel Sr. Puig, per allò de la «visibilitat del problema valencià» (visibilitat que no va existir, després d’enviar-nos a una cita amb les urnes que solament el PSOE havia decidit, tot i així (i ma que és gros) escrutades les urnes, PSPV-PSOE, Compromís i UP pactarem un govern de progrés: el Botànic 2 on d’entrada, no estàvem d’acord ni de quin color volíem la llapissera per prendre les primeres notes.

I transcorregudes moltes nits en blanc --això sí que era un no dormir-- superàrem tensions i pressions i aconseguírem un pacte que de moment ja ha durat més que qualsevol promesa de Sánchez. Dotàrem la ciutadania d’un acord programàtic públic d’allò que el Botànic farà durant la legislatura i ho férem sense cap personalisme. I això el PSOE de Moncloa no ho ha fet.

Acudirem a unes eleccions avançades cabrejats com a mones, però amb la convicció de treballar en coalició si la ciutadania ho volia. El Sr. Sánchez ens venia una aliança d’esquerres per fer front a l’emergència climàtica i a l’emergència feminista. I ens va mentir, i ara el que tenim és una emergència democràtica i ací a casa nostra una emergència financera perquè no ens paguen el que ens deuen. Així que bona nit Sr. Sánchez, que usted lo duerma bien o com diuen al meu poble, ves gita’t!.

*Diputada i portaveu adjunta de Compromís a Les Corts