+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

Firma invitada

Política útil

 

SILVERIO Tena
04/11/2019

Com ja sabran tots vostès tornem a estar d’eleccions i 10-N hem de tornar a triar qui representarà els castellonencs i castellonenques al Congrés i al Senat. Ho hem de tornar a fer perquè fa pocs mesos, l’actual president en funcions, que ja estava en funcions, Pedro Sánchez, no va voler arribar a l’acord de progrés que reclamava la ciutadania.

Sánchez va obstaculitzar intencionadament el pacte de progrés per tacticisme: els seus assessors li asseguraven que si convocava noves eleccions, el seu partit pujaria en vots. En pocs dies les urnes diran si la irresponsabilitat de Sánchez té premi.

El que no diran les urnes és què farà Sánchez l’11 de novembre: tornarà a forçar unes altres eleccions? Intentarà pactar un govern de progrés amb qui no va ser capaç de fer-ho fa quatre dies? Se n’anirà amb Ciudadanos, que diu estar més receptiu.

Davant d’eixa incertesa, i amb els precedents d’un PSOE que fa només tres anys li va donar la Presidència a Rajoy amb el seu vot en blanc, les persones que volem un govern de progrés també a l’Estat tenim ara una alternativa de desbloqueig: Més Compromís, que ha demostrat la seua voluntat i capacitat de consens al Botànic, a les diputacions i als ajuntaments. Ho va demostrar també al Congrés, sent el primer en donar suport a la moció de censura de Podemos i després a la del PSOE per fer fora Rajoy. Perquè Més Compromís demostra amb fets estar per l’acord, per la política útil, per millorar la vida de la gent i per consolidar governs de progrés des de la pluralitat.

Per això, davant els bloquejos, els egos i les incerteses, aprofite esta tribuna per demanar el vot per Més Compromís a tots aquells progressistes que volen que el seu vot siga útil per formar un govern d’esquerres. Des de Més Compromís ens deixarem la pell per fer-ho realitat.

*Diputat de Compromís a les Corts Valencianes