+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

A fondo

Polítiques d’ocupació com a prioritat

La Generalitat Valenciana ha apostat fort per ser un motor per a generar ocupació

 

Tania Baños Tania Baños
02/12/2019

Des que vam accedir al govern municipal en 2015 una de les màximes prioritats ha sigut la creació d’ocupació. Per això en la darrera legislatura vam invertir més de set milions d’euros en programes de formació i ocupació, per a ajudar a les persones que pitjor ho estan passant perquè no tenen un treball o perquè pateixen la precarietat. I en este mandat hem començat amb el mateix esforç.

Estos diners han vingut en la seua majoria des de la Generalitat Valenciana, que ha apostat fort per ser un motor per a generar ocupació. Perquè des de les institucions públiques podem fer molt per a incentivar i moure l’economia, en col·laboració amb la iniciativa privada, que és qui major capacitat té per a crear i, sobretot, consolidar llocs de treball.

L’èxit de programes com T’Avalem són un clar exemple d’estes polítiques. Fa uns dies vam donar la benvinguda a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó a 27 joves menors de 30 anys, tant amb estudis superiors com sense estudis superiors. De la mà del seu ajuntament tenen ara l’oportunitat, durant un any, de tindre la seua primera experiència laboral en el sector per al qual han estudiat.

Això els obri moltes portes a la finalització del projecte. De fet, la taxa d’ocupació d’estos projectes és alta i molts d’estos joves han trobat feina. De fet, l’altre dia vam visitar el Fòrum Connecta Labora que es va celebrar en l’Auditori i una de les empreses locals participants va contractar a un d’estos joves que va ser beneficiari de l’última edició de T’Avalem.

Bones notícies, perquè queda demostrat que estos plans serveixen i els diners estan ben invertits. També perquè durant un any aporten tots els seus coneixements i les seues ganes a l’ajuntament, portant aire fresc i noves idees als distints departaments municipals i als treballadors de la casa, com ara del museu i l’arxiu, urbanisme, comunicació, serveis econòmics, atenció social...

Els joves no són la generació perduda, sinó la generació retallada, perquè han patit amb molta duresa els efectes d’una crisi econòmica que no van crear. Per això mereixen esta oportunitat i segur seran capaços d’aprofitar-la mentre posen el seu gra d’arena per a seguir millorant la ciutat i fent-la avançar.

Ara, des de totes les institucions públiques hem de treballar per a ajustar els programes d’ocupació i la formació reglada que llancem a les necessitats reals de les empreses que necessiten treballadors, així com als nous reptes socials i econòmics, com el turisme, ja que a la Vall d’Uixó tenim un gran potencial que estem treballant per a poder impulsar de manera definitiva i necessitem persones que estiguen especialitzades i puguen portar endavant este desenvolupament.

Estes són algunes de les qüestions que vam tractar en el Fòrum Connecta Labora, en el qual més de 700 persones es van inscriure per a realitzar entrevistes, assistir a les xarrades o participar en els tallers per millorar la seua ocupabilitat. A més van haver-hi taules redones de debat i per a aprendre. De nou, formació, innovació i coneixement per a mirar al futur amb majors garanties.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó

 
 
1 Comentario
01

Por jps 19:31 - 02.12.2019

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Una solución para crear empleo seria partir cada trabajo en dos trabajando la mitad de horas. Perdón no me acordaba que eso ya se hace. Hablando en serio otra solución para los formados es irse de España. ¿ o eso también se hacia? Donde no veo solución es en los jóvenes "españoles " menos formados . Y eso sí que es serio.