Imagineu agafar un tren de Vila-real per a fer uns papers a València. Doncs és missió impossible. Bicis, cotxets o persones amb discapacitats diverses no tenen serveis en condicions. Compromís demana des de fa molts anys les competències en mobilitat per a la Generalitat i els trens en són una part fonamental. Però el Ministeri de Foment, comandat ara pel socialista valencià Ábalos, guarda amb pany i clau la competència per al Govern central. Tothom sap que una administració pròxima és sempre més eficient.

Al ministeri d’Ábalos, per a ser més eficient que ara tampoc li cal cap sobreesforç, tenint en compte que la vila-realenca Fina Mora, presidenta d’Acudim, porta anys queixant-se perquè la llei d’accessibilitat porta massa temps incomplint-se. I al col·lectiu de Fina Mora pertany un 10% de vila-realenques que paguen impostos. Paguen, però tenen menys drets que la resta.

El Decret 1/2013 que desenvolupa la Llei General de les persones amb Discapacitat i la seua inclusió social tenia com a màxim el 4 de desembre de 2017 per a complir-se. Però amb la gestió del ministeri esta llei no sembla importar. Les vila-realenques troben un tren rere l’altre amb el cartell de «porta inútil» i hores perdudes esperant a ser igual que la resta. No volem ser més, però tampoc menys!

Una miqueta d’empatia per favor. Les persones amb discapacitats esperant hores a una andana no adaptada podrien ser la nostra mare, un fill o un amic. Han pensat mai com se senten? Per cert, les persones afectades per estos problemes no esperen un altre insult de polítics irresponsables cap a qui vehicula esta queixa, com certa gent ve fent darrerrament. El que esperen és una solució! Prou! Volem ser iguals! Volem trens per a tots!

*Regidor Compromís per Vila-real