Que una escola funcione bé, no és per atzar. La suma d’esforços fa que el funcionament d’un centre vaja millor, o per contra, li coste d’arrancar.

Una escola és com una taula, i quan pensem en una taula, ens les imaginem amb 4 potes. El que seria òptim és que una escola tinguera les quatre potes ben potents per tal que el tauló no trontolle.

Una pota clau en qualsevol escola és un equip directiu entregat i amb empenta, que exercisca un lideratge possibilitador i aglutinador, que siga dialogant i amb serietat.

La segona pota seria un claustre de mestres vocacional, un conjunt de professionals il·lusionats per la seua feina.

Una altra pota és una AMPA organitzada, implicada en l’educació dels seus fills, respectuosos amb el treball dels mestres, però protagonistes del procés educatiu.

L’altra pota són les instal·lacions capaces de respondre a necessitats educatives.

Quan en una escola alguna pota és dèbil, s’ha de compensar. A vegades hi ha escoles i taules, amb tres, dos, inclús només una pota; taules que s’aguanten perquè eixa pota és ben potent. El que seria ideal és que les 4 potes treballen amb l’objectiu de que el tauló estiga ben aferrat. Un tauló on han de desenvolupar-se els protagonistes, els xiquets i xiquetes.

A les escoles de Castelló, les tres primeres solen ser ben potents, i la quarta, vos assegure que l’anirem reforçant. Gràcies per la vostra gran tasca, equips directius, mestres i AMPEs. H

*Regidor Compromís Castelló