Begoña Carrasco, portaveu del PP a Castelló, aquests dies donava les gràcies a Pablo Casado per haver comptat amb ella per al seu equip i li dedicava, emocionada, aquestes paraules: «Hoy he vuelto a vibrar como hacía tiempo con tu discurso». Així que crec que seria interessant saber què és el que fa vibrar a qui aspira a ser alcaldessa de Castelló.

Casado ha deixat ben clar qui és, quin PP vol i com farà d’Espanya un país a la seua mida. Les seues últimes perles, segurament les que més intensament han emocionat a Carrasco, les ha tret a relluir durant el congrés que l’enfrontava a Sáenz de Santamaría pel control del partit. Imagine a Carrasco plena d’emoció cada vegada que Casado carregava des del faristol contra la llei de memòria històrica recordant aquell discurs en el qual el nou president del PP deia de manera despectiva allò de «Están todo el día con la guerra del abuelo, con las fosas de no sé quién, con la Memoria Histórica...». Carrasco, en eixe precís instant, s’imaginava encadenada a la Creu dels Caiguts del Ribalta per a protegir-la.

Carrasco va dibuixar un gran somriure quan Casado va defensar la família conformada per pare i mare heterosexuals, casats per l’església catòlica, amb fills i en la qual els rols estan ben definits, aplaudint amb furor quan el seu líder va arremetre contra l’avortament. I és que per a Carrasco, la renovació del seu partit, que ha de ser la d’Espanya sencera, pansa per tornar als temps en què les dones es jugaven la vida quan per qualsevol circumstància havien d’avortar. Segons el PP de Carrasco, la nova «ideología de género» que és com es refereixen de manera despectiva al feminisme, està enverinant la nostra societat.

Quan Casado va dir allò que legalitzar l’eutanàsia crearia una «brecha en la moralidad», Carrasco va haver de pensar que açò sí que era renovació i modernitat. Que renovar-se era, a més, prohibir partits polítics i reconciliar-se amb la història del PP sense complexos, una història que comença, cal recordar-ho, amb un ministre franquista, M. Fraga, donant continuïtat a les idees del franquisme. Això és el que fa vibrar a qui aspira a ser la nostra alcaldessa.

*Regidor de CSenMoviment