Molta preocupació. Eixa es la sensació que ens deixen dia a dia les dades de positius per coronavirus i més en una setmana on hem tingut un important augment a Almenara, que ens preocupa i que volem frenar com siga. Per això, per responsabilitat ens toca cada dia anar prenent mesures que no ens agraden, però que vegem necessàries. Fa unes setmanes no ens va agradar tancar els parcs, ni les àrees recreatives, ni el gimnàs o el Casal Jove, però feia falta per frenar l’augment de casos complementant amb les nostres competències municipals les mesures de la Generalitat i del Govern d’Espanya.

Malauradament vam vore que no hi havia prou. Que els casos han seguit pujant i hem tingut que adoptar més mesures, que de tot cor vos dic, no ens agrada prendre, però que hem de fer-ho per responsabilitat. Mesures que s’allargaran com a mínim fins al 9 de desembre i que suposen el tancament de tots els centres esportius i culturals, així com la suspensió temporal de les activitats esportives, culturals i educatives no reglades. També es prohibeixen les excursions pel terme municipal de grups de més de 6 persones. Al mateix temps volem prioritzar l’atenció telefònica i telemàtica en els serveis d’atenció al públic municipals.

Des d’ací és important agrair la responsabilitat i paciència de les associacions, equips esportius, i dels nostres veïns i veïnes davant aquestes mesures, que no agraden, però que s’han de prendre i es més, estan sabent adaptar-se a la nova situació, que espere siga temporalment curta. I així ho han fet l’Escola de Música, la FPA Paulo Freire o l’equip de futbol. Repetisc, a tot el veïnat, associacions, clubs i entitats, mil gràcies per la comprensió i la paciència, en benefici de la salut de tots i totes.

Per últim dir que per moltes mesures que posem, la principal és la responsabilitat individual de cadascú. Toca cuidar-se, toca ser més responsables que mai, frenar els contactes, dur mascareta, distància de seguretat, ventilar, higiene de mans...fer el que els entesos ens diuen per frenar la pandèmia, i al menor dubte, quedar-se en casa i fer-se les proves corresponents. Ara toca seguir patint, però a ben segur, prompte, tornarà la vida al carrer, prompte tornarà l’alegria, prompte tot açò serà un malson. Només demane, responsabilitat. H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló