No cal ser vident per intuir que l’inici de curs que s’apropa serà especial. Perquè la maleïda pandèmia sobrevola qualsevol activitat que hui per hui puguem fer. I en este cas, l’educació, que és una de ben important, no se’ns escapa.

Estos dies estem sentint moltes informacions als mitjans de comunicació sobre algunes Autonomies que encara no s’han reunit, per exemple, ni amb els sindicats ni amb la comunitat educativa per parlar del pla que tenen o que tindran de cara al començament de les classes.

Això, ací, no passarà. Perquè la Conselleria encapçalada per Vicent Marzà ha fet els deures amb antelació i consens. Perquè des de fa mesos s’està treballant de valent per traçar un full de ruta que permeta, el 7 de setembre, iniciar amb tots els condicionants que es vulguen però amb fermesa el nou curs escolar. Gràcies a l’esforç enorme de professorat i equips directius i també al recolzament de les AMPES i de les famílies, la feina està feta. Una altra cosa serà l’evolució dels contagis que, malauradament, no es poden preveure i que, sense dubte, determinaran el pròxim curs. Però com dic, podem estar satisfets del treball que s’ha fet en els darrers mesos perquè estem en disposició de travessar la línia d’eixida.

En este context, l’engranatge s’acabarà d’apuntalar amb els projectes educatius, culturals i esportius que des dels ajuntaments es puguen activar per promoure activitats extraescolars, gràcies a l’ajudes promogudes des de Conselleria.

En este sentit, a Betxí dissenyarem un programa d’accions dirigides a tot l’alumnat. Però també a les famílies, en aquells aspectes que pensem que s’han de reforçar, com ara la formació en plataformes digitals per poder fer front, en les millors condicions possibles, a un altre confinament que puguera sobrevindre en el futur, per tal que els xiquets i xiquetes puguen seguir amb la rutina educativa des de les seues cases. H

*Alcalde de Betxí