El pressupost municipal de Borriana confeccionat per l’equip de govern per a 2020 i que es portarà al pròxim Ple del 10 de desembre, incrementarà un 14,4% respecte a 2019 arribant als 33.692.864,73 euros.

Es tracta d’un projecte de municipi més habitable i per a les persones amb clara prioritat: la millora dels serveis de neteja viària, neteja d’edificis públics, de recollida de fem i de jardineria que responguen les necessitats i les demandes dels nostres veïns i veïnes.

Per això, el total d’increment dels recursos per a la millora dels contractes públics respecte al pressupost de 2019, és de 750.000 euros per a la seua totalitat. La nostra proposta de pressupost es basa en la coherència, en la inversió i en la despesa social, reduint l’endeutament i complint l’Estabilitat Pressupostària, i la Regla de Despesa.

En aquests cinc últims pressupostos gestionats pel govern progressista encapçalat pel Partit Socialista el deute bancari ha baixat de 14,5 a 4,6 milions, passant la ràtio d’endeutament del 48% en 2015 a 15,44% en acabar 2019. I això confirma que Borriana té un projecte de ciutat marcat per les inversions dels Fons Feder europeus.

Un projecte que compta amb el recolzament de l’estratègia europea Edusi i el Fons FEDER, mitjançant la qual estem actuant en el barri de la Bosca, el centre de la ciutat o la zona marítima i treballant per la mobilitat i la vertebració del territori, i sobretot, per millorar la vida de les persones. Al voltant de 10 milions d’euros d’inversió quevan transformant la nostra ciutat.

A més és un pressupost particularment social perquè hem incrementat i redistribuït els recursos de serveis socials municipals, en partides destinades a programes concrets d’inclusió social, família i infància. No en va, l’import destinat per a l’àrea d’acció social serà de més de 3 milions, per a millorar la vida de les persones més vulnerables.

Respecte a les inversions previstes cal destacar que se situa en més de 6,4 milions, entre les quals hi ha una fase de la construcció de l’IES Jaume I, i altres inversions que ja estan en marxa, com la rehabilitació de l’edifici que concentrarà i dignificarà els Serveis Socials, propietat del Ministeri, cedit a l’Ajuntament, ¡per fi!, per 30 anys. I tot això amb la col·laboració econòmica de la Diputació, de la Generalitat, del Govern d’Espanya i d’Europa, i amb una bona gestió dels recursos.

*Alcaldessa de Borriana