El pressupost municipal de Borriana per a 2020, aprovat pel Ple, està centrat en les persones, en els serveis a la ciutadania i prioritzen les inversions i la despesa social, i respon a un projecte de municipi més habitable i sostenible, perquè volem una Borriana en condicions per a tots i totes.

Es tracta, a més, d’un pressupost particularment social perquè hem incrementat l’import destinat per a l’àrea d’acció social, que s’eleva a més de 3 milions d’euros i 402.677 euros per al foment de l’ocupació. Lluny de rebaixar 100.000 euros les ajudes socials en 2020, tal com escridassen i calumnien reiteradament les fal·làcies confeccionades i inventades pel PP, els fons rebuts de la Generalitat per a prestacions ens han permès redistribuir 100.000 euros en noves partides destinades a programes concrets d’inclusió social, família i infància, que es gestionaran a través dels Serveis Socials municipals.

Així, amb una gestió rigorosa, responsable i justa, s’ha passat d’una situació en 2012, en què es destinaven a despesa social tan sols 38 euros per habitant, a un pressupost de 85, 77 euros per habitant en 2020 en despesa social, una mostra inequívoca que la nostra prioritat és millorar la vida de les persones, sobretot, de les més vulnerables.

DE FEN, EN L’ACTUALITAT, 121 famílies, que abans rebien Ajudes d’Emergència municipals, tenen concedides prestacions de la Renda Valenciana d’Inclusió de la Generalitat Valenciana, que han substituït de manera més estable i consolidada les ajudes municipals, i ingressen mensualment entre totes un total de 69.520 euros, la qual cosa equival al voltant de 830.000 euros anuals que estan arribant des de la Generalitat a aquestes famílies de la nostra localitat.

Eixa injecció de recursos a les famílies del municipi per part de la Generalitat, no suposa de cap manera una retallada en l’àrea d’acció social municipal, al contrari, ha contribuït a un increment en aquests 5 anys en Serveis Socials i Polítiques d’ocupació al voltant dels 2,5 milions d’euros.

Davant les insistents fal·làcies del partit popular sobre els sous de l’equip de govern municipal, vull aclarir que l’actual executiu de l’Ajuntament de Borriana amb 11 regidors i una alcaldessa amb dedicació exclusiva té de mitjana una despesa mensual en els seus sous de 10.340 euros menys que quan governava el PP fa 12 anys amb José Ramón Calpe d’alcalde, sense dedicació exclusiva i10 regidors en l’equip de govern. És a dir un total de 124.080 euros menys a l’any en sous per part de l’actual equip de govern que continua sent més barat que el de 2007, sense tenir xòfer ni els cinc assessors que hi havia amb el Parti Popular.

*Alcaldessa de Borriana