Apesar de la pandèmia els Reis d’Orient han estat a Borriana i ahir van visitar la nostra ciutat, encara que de manera diferent i adaptada a les circumstàncies. Després de deixar enrere un any complicat en què els xiquets i xiquetes han demostrat la seua fortalesa, era importantíssim que la vespra i la Nit de Reis continuara sent màgica i que la il·lusió resistira els esdeveniments.

Ara que acabem d’iniciar el 2021, hem de guardar en el record tot el que hem viscut en 2020, però també hem d’encendre una llum d’esperança. Les situacions passades ens han deixat ben clar que l’única manera de resoldre els problemes és entre tots i totes, i que la responsabilitat individual és la pedra angular de les solucions col·lectives.

Amb força i il·lusió seguirem treballant per la nostra ciutat i per la nostra gent, amb projectes importants per al 2021, per això demà el ple municipal aprovarà el pressupost de Borriana , inversor i social, condicionat per la covid-19, marcat per l’esperança i amb un increment de vora el 15% respecte a 2020, exactament 38.708.116 d’euros.

Un pressupost que, sense incrementar els impostos, augmenta els beneficis fiscals i contribuirà a la reactivació econòmica i a donar solucions als problemes, d’acord amb les nostres competències i possibilitats. Des de l’equip de govern confiem que siga l’ajuda que ha d’arribar a tots els sectors per a eixir d’aquesta situació com més prompte millor i amb impuls.

A grans trets, amb els comptes de 2021 volem seguir reforçant i millorant els Serveis Públics amb un increment total dels recursos, respecte a la liquidació de 2015, de 2.575.000 d’euros. A més, enguany continuem amb la gestió dels projectes europeus cofinançats pels fons Feder, amb els quals es farà realitat la rehabilitació de l’edifici de l’antic ambulatori per a concentrar les dependències dels Serveis Socials municipals i la reforma de la Casa de la Cultura.

Enguany també serà l’any de l’obertura del Centre d’Atenció Primerenca i de l’enderrocament i la construcció del nou IES Jaume I, dins del pla Edificant de la Conselleria d’Educació. A més, també serà l’any de l’inici de la inversió més important, el projecte d’urbanització del Golf Sant Gregori, que ha de canviar la fisonomia i l’economia de la nostra ciutat.

Uns pressupostos responsables i prudents, però també oberts i preparats per a rebre, alhora, els majors recursos possibles dels fons de recuperació de la Generalitat, la Diputació, el govern d’Espanya i el d’Europa, per a incorporar tots els recursos addicionals.

En 2021, amb esperança, seguirem treballant de valent per tal de millorar totes les iniciatives, projectes, esdeveniments o celebracions que ens uneixen com a pobl. Sumem esforços per a aconseguir grans resultats. H

*Alcaldessa de Borriana