+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

La rueda

Pressupostos

 

Fernando Daròs Fernando Daròs
18/02/2019

Dos històries al voltant de dos pressupostos diferents han ocorregut la setmana passada, òbviament no són comparables per la diferent importància entre ells (bé sempre que no sigues com jo de la Vall d’Uixó, aleshores el pressupostos municipals sí són tan importants com els de l’Estat). Tots sabeu què ha passat amb els comptes de l’Estat: han sigut rebutjats i això ha dut a que es convoquen eleccions, però no sé si tots sabeu que fa uns dies hem signat l’acord per presentar conjuntament els propers pressupostos per a la Vall, que seran aprovats esta mateixa setmana. Uns pressupostos que cauen i uns altres que es confirmen, estic convençut que la feina per preparar-los i defensar-los presenta una diferencia abismal entre uns i altres. Preparar els comptes de l’Estat, arribar a acords a eixe nivell ha de ser un treball titànic i si, com ha ocorregut enguany, hi ha gent disposta a torpedejar-los s’haurà convertit en una feina impossible. Negociar el pressupostos a la Vall d’Uixó tampoc ha sigut fàcil.

Els pressupostos de l’Estat tal volta no foren els millors pressupostos del món, segurament es podrien haver millorat (en el cas de les inversions per al País Valencià açò és més que una suposició), però eren uns pressupostos socials, amb possibilitats de millorar la vida a la gent i sols la negativa d’uns partits a voler negociar els ha fet enrere. Que partits de la dreta com PP, Cs o PDeCat vullguen tombar els comptes sols per qüestions partidistes és greu, però que ERC rebutge estos pressupostos progressites també ho és. Al final hi ha hagut massa gent que l’únic que volia era renyir, que s’ha mirat massa el melic i que han sigut capaços de tirar-ho tot per terra tan sols per traure profit polític.

A la Vall, Compromís junt als nostres companys de govern hem treballat per arribar a acords. També ho hem fet a la Generalitat donant estabilitat a governs d’esquerres. Ens haguera agradat fer-ho a l’estat espanyol, aportant millores per als valencians, però altres s’han encarregat d’impossibilitar-ho. Després del 28-A seguirem intentant-ho i segur que després del 26-M ho tornarem a aconseguir ací, amb consens, a la nostra terra.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó

 
 
1 Comentario
01

Por autonomo hartito 13:16 - 18.02.2019

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

a ver lumbreras, tu con quien as negociado los presupuestos de la vall con la gente de tu cuerda ¿no?, y tienes el consernso de la opsicion ¿pregunto? a lo que vosotros destinais los presupuestos que habeis elaborado sabes si el pueblo esta de acuerdo en que os gastais el dinero supongo que no, por que no pagais de vuestro bolsillo quitar crucez y escudos y toda la cantidad de tonterias que os gastais el dinero de los valleros ademas de colocar a vuestros amiguitos en el ayuntamiento, espero que la poblacion os ponga en las municipales en la oposicion y os eche a patadas del ayuntamiento, y quiza asi entiendas que no nos gusta en que os gastais el dinero de los valleros.