Durant molts anys, la recepció de l’antiga 340 en mans del govern municipal ha sigut una de les nostres principals reclamacions per tal de disposar d’una via que ha de vertebrar la comunicació de la nostra ciutat com una autèntica ronda de circumval·lació. Una via, que recordem, és de l’estat i no de l’ajuntament. Tot i això, sempre hem defensat que la recepció d’aquest vial ha de ser en unes condicions òptimes per al nostre municipi i que no ens hipotequen durant anys per tal d’acondicionar-la i posar-la al dia per guanyar en seguretat. Si la rebem, ha de ser de la millor manera possible.

La recepció de l’antiga 340, no només comprén el vial que va des de Sòl de Riu fins Aiguadoliva, sinó que també comprén els trams que van fins a la nova 340 per la N-232 i N-238. Que la mateixa ciutadania faça els seus càlculs de quants km d’asfalt, cunetes i vies de servei passarien a mans municipals amb el consegüent manteniment.

Durant aquest últim any, per part de l’estat, s’ha atés a una sèrie de peticions de millora d’aquests vials i connexions que anteriorment he esmentat. El pressupost total en la reparació de pluvials afectats per les fortes pluges, millora de canalitzacions i seguretat d’aquestes, aquest 2020, ascendeix fins als 935.349€ dels que 660.349 ja s’han executat. Aquestes dades demostren que les insistències del govern municipal, a poc a poc, van donant els seus fruits per tal de preparar el terreny per a una recepció òptima d’aquests vials així com en unes condicions que han de ser avantatjoses i no lesives, com he dit abans, per a la gestió municipal.

Cal que la ciutadania de Vinaròs faça l’exercici de pensar que haguera suposat per a les arques municipals que aquestes tasques de millora hagueren hagut de ser a càrrec de l’Ajuntament de Vinaròs. Per no esmentar les tasques d’enllumenat, asfalt, etc. Evidentment, una gran llosa.

Cal agrair públicament l’esforç que des de carreteres (estat) s’està fent en l’últim any. Uns esforços que esperem que siguen els primers de molts i que vinguen seguits d’altres millores en aquesta infraestructura que tanta falta ens fa als ciutadans de Vinaròs. Volem recepcionar l’antiga N-340, però en les condicions que ens mereixem.

*Alcalde de Vinaròs