És estiu, temps de calor o de moltíssima calor si fem cas a este cap de setmana passat. Temps de vacances i de descans, una bona oportunitat per carregar les piles i preparar el curs vinent, encara que també es fa necessari acabar amb el curs actual, recopilar totes les coses fetes els darrers dies i posar-les en valor. Este cap de setmana han acabat les Penyes en Festes, però no patiu, en quinze dies tornem a tindre festes en marxa, què vos he de dir, sóm de la Vall.

Esta ha sigut una magnífica setmana de festes, aprofite per donar-li la meua enhorabona a la junta directiva que ha sabut resoldre els xicotets problemes, i algun que altre important que han tingut. Com ajudar a buscar finançament o com seguir millorant la convivència entre penyistes i resta de la població són assignatures que hem aprovat enguany, però que per a l’any que ve hem d’intentar traure nota.

L’Ajuntament de la Vall ha aprovat el reglament que limita l’ús i les competències dels pilots de la policia per l’ús de naus pilotades de forma remota, és a dir, per l’ús dels drons. Esta unitat policial és la primera de tot l’Estat espanyol que té un reglament d’este tipus, consensuat amb AESA i que en dóna totes les garanties a l’hora d’utilitzar estes aeronaus com a mitjans de control policial. Durant la setmana de festes ja s’ha utilitzat per controlar aglomeracions amb molt bons resultats. Esta també ha de ser una assignatura per anar fent-la crèixer el curs que ve, ja tenim clar que és positiu, ara s’haurà de treballar per afiançar eixa unitat policial en el futur.

Al final, s’han tancat tots els expedients sancionadors que l’Ajuntament tenia oberts front l’empresa de neteja viària i replega del fem. Totes les reunions fetes i tots els esforços gastats han pagat la pena i han demostrat que des d’una posició ferma però amb diàleg i, sobre tot, amb ganes de solventar problemes, este equip de govern ha aprovat amb nota una de les assignatures més difícils que tenia, arribar a la normalitat amb l’empresa de neteja.

Ha sigut un curs dur, supose que el pròxim també ho serà, però ja tinc ganes de començar-lo; intentar millorar les coses per a la Vall m’ompli d’energia.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó