El degoteig de rebrots detectats en els últims dies a diferents punts d’Espanya és un clar avís que, amb aquest enemic invisible, l’excés de confiança ens pot portar a fer passos arrere en aquesta carrera de fons contra el virus. En aquest moment, l’esforç de la prudència i la responsabilitat -sobretot en el compliment de les mesures de distància social, ús de la màscara i higiene de mans- resulta fonamental; però aquesta prevenció tampoc ha de portar-nos a la paràlisi. A poc a poc, amb pas ferm i garanties de seguretat, hem d’anar guanyant terreny cap a la normalitat, encara que estiga condicionada per unes certes normes i restriccions que fins fa uns mesos ens resultaven impensables.

Des de l’Ajuntament de Vila-real estem treballant per a buscar l’equilibri entre prudència, responsabilitat i el necessari dinamisme, una tasca difícil i no sempre compresa per part de la ciutadania. Respecte la diversitat d’opinions i les crítiques però les decisions que pren l’equip de govern no responen al capritx; les mesures adoptades durant la gestió de la pandèmia i les que en les últimes setmanes s’han acordat en relació al procés de desescalada han sigut reflexionades i pensades amb la finalitat que resulten positives per a la ciutat; per contra, els insults que aquestes decisions han obtingut com a resposta en alguns fòrums no aporten res bo per a la nostra convivència.

Els gestors públics no estem exempts de cometre errors; prenem desenes de decisions diàriament i en cadascuna d’elles correm el risc d’equivocar-nos; però m’agradaria recordar que en els últims quatre mesos hem hagut de prendre moltes decisions crítiques en un marge mínim de temps. Això ens exposa al risc que una part de la societat no entenga aquestes accions; o que nosaltres, com a govern, no siguem capaços de comunicar-les bé. Però, si alguna cosa sé, és que tot el treball realitzat des de l’Ajuntament de Vila-real es fa en positiu, pensant en el bé de la nostra ciutat.

Estem decidits a continuar per aquesta línia, sempre assegurant que complim les mesures establides per les autoritats sanitàries, però fent que la ciutat no pare. Perquè la paràlisi pot ser un drama i la nostra mirada està posada en les 4.318 persones de Vila-real que, segons les últimes dades publicades, estan a l’atur; una xifra que suposa 829 més que fa quatre mesos.

Aquesta crisi està demostrant que si es prenen les mesures de seguretat establides per les autoritats sanitàries, no s’ha donat, fins al moment, cap cas de contagi o rebrot a nivell nacional arran d’un acte organitzat. Més bé la majoria han hagut de veure amb imprudències per incomplir el distanciament social i altres normes de prevenció. Això ens indica clarament que podem continuar impulsant i dinamitzant la ciutat, això sí, sent escrupolosos a l’hora de garantir aqueixes mesures sanitàries i d’higiene que minimitzen els riscos.

Un exemple que és possible anar reprenent el pols de l’activitat social, cultural i esportiva de la ciutat, de manera controlada i amb protocols de seguretat, és la celebració, aquest passat diumenge, de la tradicional Festa del Termet, en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu de Gràcia. Més de 300 persones i mig centenar de músics de la Unió Musical La Lira es van donar cita en el nostre paratge de l’Ermita on es va oficiar la missa i posteriorment es va realitzar una breu processó i un concert de la banda. Tots els assistents van complir les normes de manera minuciosa demostrant que Vila-real és una ciutat seriosa i responsable.

*Alcalde de Vila-real