Com saben, la Generalitat Valenciana va signar un conveni amb la Diputació per dos milions d’euros al 50 per cent per a la contractació de 16 brigades forestals amb l’objectiu de fer tasques de neteja i manteniment dels boscos. O el que és el mateix: previndre els incendis forestals. La Conselleria ja té treballant cinc brigades des de fa unes setmanes però la contractació que havia de fer la Diputació s’ha ajornat fins a finals de l’estiu a causa d’una errada administrativa que ha obligat la institució provincial a tornar a fer la licitació dels treballs. La situació actual de les masses forestals i agrícoles és de màxima gravetat. La despoblació que pateixen les nostres comarques per falta d’expectatives econòmiques té com a conseqüència que ningú s’ocupe ni del bosc ni del camp. La nostra terra, tan bella, ha esdevingut un autèntic polvorí. I això que estem d’acord que la riquesa natural de l’interior és un recurs importantíssim.

Així doncs, la massa forestal i agrícola hauria de convertir-se en generadora de treball mitjançant les tasques de neteja del bosc i el reaprofitament de les restes; la implantació de la ramaderia extensiva per mantindre net el bosc; l’extracció de fusta de boscos ara inaccessibles; l’agricultura ecològica i de productes innovadors d’alt valor afegit, i tantes activitats que podrien generar treball i, al mateix temps, fixarien població a l’interior tot l’any.

No podem invertir només en retindre la gent major. La inversió de la Diputació perquè totes les poblacions tinguen unitats de respir no és suficient. Necessitem famílies arrelades al territori. Necessitem tots els serveis possibles perquè no hi haja tantes diferències entre viure a la Pobla de Benifassà i a Castelló.

No podem repoblar l’interior si no tenim cura de la massa forestal i agrícola. No podem permetre’ns estos errors que posen en perill la riquesa natural, que és l’únic recurs econòmic d’estes comarques.

*Portaveu de Compromís Diputació