La crisi que hem patit durant aquests anys ha produït una fractura social que ha fet que molts ciutadans visquen situacions personals desoladores. Una forta empremta social difícil d’esborrar.

Els ajuntaments són l’administració més pròxima al ciutadà i des d’aquesta institució observem els problemes dels nostres veïns. Per aquesta raó, el nou equip de govern a Onda és conscient d’aquesta greu situació i, com a conseqüència, una de les nostres prioritats ha segut la de donar cobertura social als veïns que més ho necessiten. Cal recordar que una de les primeres mesures que vam prendre va ser la creació de l’Oficina de Intermediació Hipotecària, un servei que ja a atès a més de quaranta veïns en rics de perdre el seu habitatge.

Som una les administracions locals que més recursos destina a serveis socials i ara, junt amb la Conselleria, hem aconseguit ajudes per a 136 famílies onderes per a evitar la pobresa energètica en els habitatges en risc d’exclusió i encara estan en procés de tramitació 99 sol•licituds més. A més, aquesta setmana per segon any s’ha donat inici al menjador infantil d’estiu per a 45 xiquets, un servei que garanteix de dilluns a divendres el dinar i el desdejuni o berenar de menors derivats de Serveis Socials. Són mesures que des del municipalisme ajuden a les persones, doncs elles són el motor de la nostra acció de govern. H

*Alcalde de Onda