Aquesta setmana vull dirigir-me a tots els xiquets i xiquetes de la diòcesi que anàveu a rebre la primera comunió durant aquest temps de Pasqua. Com bé sabeu, a causa del coronavirus que ha afectat moltes persones i per evitar més contagis, la catequesi es va haver d’interrompre el passat mes de març i no heu pogut rebre al Senyor per primera vegada en l’Eucaristia.

Estic convençut que us estàveu preparant amb il·lusió per aquesta celebració tan important per a vosaltres i les vostres famílies. També a Jesús li feia il·lusió ser acollit per cadascun de vosaltres, perquè Ell desitja oferir-nos a tots la seua amistat i espera que nosaltres també desitgem ser els seus amics. Cada vegada que el rebem en el sagrament de l’Eucaristia, si ho fem amb el desig d’estar cada dia més units al Senyor, la nostra amistat amb Ell es fa més forta. Per això, per poder-lo rebre dignament, en aquest temps de preparació per a la vostra primera comunió també anàveu a celebrar el sagrament del perdó i la reconciliació amb Déu.

És possible que, a causa de tot el que ha passat, alguns de vosaltres i les vostres famílies ja no sentiu la mateixa il·lusió que teníeu. També pot succeir que en alguns casos la festa amb la família i els amics no pugui ser com s’havia pensat. Si us passa açò, us demano que no us desanimeu, perquè tot això no és el més important en el dia de la vostra primera comunió. Us vull recordar que el més important en aquest moment és rebre al Senyor, i que la il·lusió més gran que hauríeu de tenir és arribar a ser cada dia millors amics de Jesús.

Tan prompte sigui possible, els sacerdots i catequistes que us han acompanyat es posaran en contacte amb vosaltres i les vostres famílies per completar la preparació i organitzar en les parròquies la celebració de l’Eucaristia en la qual rebreu al Senyor. Us convido a preparar-vos de la millor manera possible.

*Bisbe de Tortosa