Després de tot el dolor viscut en els darrers dies, fruit de l’odi i de la inexplicable violència dels terroristes que, tot i estar lluny, ens colpegen de molt a prop, tant a nosaltres com a les institucions, el nostre petit país mediterrani ha tancat aquests dies la Setmana Santa, declarada d’Interés Turístic a Vila-real, per a gaudir ja de l’alegria de la Pasqua.

Un període que diumenge, i també dilluns, va deixar boniques estampes de germanor, de famílies i grups d’amics units al voltant de la taula per a dinar i passar un dia agradable als masets, alqueries, al camp i, com no, al nostre emblemàtic paratge del Termet de la Mare de Déu de Gràcia.

Les mones de Pasqua s’han convertit en l’indiscutible protagonista del berenar, especialment per als més menuts. Sempre hi ha qui prefereix els llongos de cabell d’àngel o moniato, i també de xocolata, o els rosegons i els rotllets, sense oblidar totes les postres i plats típics d’altres zones d’Espanya que molts veïns van portar a la nostra ciutat i que compartim com una tradició més en aquests dies primaverals. De copdescuit, creua el blau cel un catxerulo que vola de mans dels més menuts als espais oberts de la nostra ciutat.

Aquestes dates tan familiars són un privilegi del qual gaudim tots els valencians i que, a molts indrets, finalitzen el dilluns de Sant Vicent. Que acabeu de passar unes bones i tradicionals Pasqües! H

*Primer tinent d’alcalde i regidor de Tradicions de Compromís per Vila-real