Causa absoluta perplexitat la campanya de mentides del portaveu del PP de Vila-real, Héctor Folgado, publicades ahir des d’aquest mateix espai. Una persona que ha fet de la política la seua única professió i modus vivendi, sempre seguint el guió escrit, dirigit i finançat pel PP; partit que precisament va estar a punt de fer caure Vila-real en la ruïna. Tan austers, dialogants i responsables eren que, en un moment que el PP augmentava el suport arreu del país, Folgado i els seus eren enviats a l’oposició, convertint-se en l’ovella negra del PP a la província de Castelló.

Però Roma sí paga a traïdors i a Folgado no li ha faltat mai de res. El seu partit el va col·locar de diputat provincial ad hoc per a maltractar Vila-real. Té, a més, l’honor de ser el candidat del PP amb el pitjor resultat de la història, i l’únic supervivent del PP de l’última època.

L’última campanya de mentides de Folgado és fruit de la desesperació, la falta de projecte i el nerviosisme per distraure l’atenció del cas Piaf (empresa del Gürtel del PP), perquè possiblement li toque donar explicacions prompte. Nerviós i desesperat, només treballa per tapar les irregularitats, balafiament, empastres i maleses que ell i el seu partit han comès al nostre poble. L’última obsessió és atacar la imatge de l’equip de govern, que ha hagut de donar solució als seus empastres: donar viabilitat a infraestructures (prefectura de Policia, piscina del Termet, CTE, pavelló Melilla, Ciutat Esportiva, biblioteca sense llibres...); fer front a 16 milions d’euros en convenis i sentències urbanístiques; als tres milions d’euros anuals del préstec capritxós de 20 milions del PP... Que explique Folgado com ha sigut capaç aquest equip de govern de fer front a tot això, pagar, comptar amb les empreses locals, parar les seues irregularitats, i fer de Vila-real una ciutat que avança, sense demanar ni un euro de sobreesforç durant cinc anys i reduint fins i tot la càrrega (baixada del 2% de l’ICIO, 15% dels valors cadastrals i 10% de l’IBI).

Ara, el tractament dels residus i els empastres que, enlloc d’acabar, es multipliquen, ens obliguen a ser responsables. Una opció és aplicar un ajustament de la despesa i demanar un poc d’esforç i ajuda als ciutadans. L’altra és el model Folgado: deixar nou milions d’euros als calaixos i qui vinga darrere que tanque la porta.

Pot continuar atacant-me, com sempre ha fet, inventant despeses d’alcaldia, implicant fins i tot als funcionaris, però no aconseguirà apartar-nos ni un mil·límetre dels objectius que ens vam plantejar. Estic segur que els ciutadans ens donaran el seu suport, com em demostren cada dia amb el contacte directe i permanent, tant meu com de l’equip de govern. H

*Alcalde de Vila-real