L’escriptor i filòsof alemany Goethe va deixar dit ja en el segle XVIII que no ens hem de preguntar si estem d’acord en tot amb aquells que ens envolten, només si anem pel mateix camí. Governar és mantenir un gran pacte amb la societat, un compromís amb la ciutadania per un projecte compartit en el que caben -fins i tot són necessàries- les diferències. Quan l’equip de govern de progrés vam arribar a l’Ajuntament de Vila-real ja ho vam fer amb aquesta premissa: la convicció que el diàleg és l’únic camí possible per fer que la nostra proposta avance. En l’any 2015, la societat vila-realenca va avalar aquesta aposta i, per això, perquè sempre he cregut en la força del diàleg, la paraula i l’acord, en aquesta legislatura vam decidir reeditar el pacte de govern malgrat que el PSPV-PSOE de Vila-real té majoria absoluta en aquesta legislatura.

Però governar en pacte, com deia Goethe, no vol dir coincidir en tot, sinó compartir un projecte de futur que ha de passar per la defensa de Vila-real per damunt de tot. En el si d’una mateixa família hi ha habitualment discrepàncies, punts de vista diferents, matisos... Però compartim un projecte comú. El mateix ocorre en el govern municipal: hi ha evidentment diferències -si no, no seria un pacte-, però el projecte comú iniciat en 2011 segueix plenament vigent. Des del diàleg, la tranquil·litat i la moderació hem fet grans coses per Vila-real i seguirem fent-les.

Una d’elles, no en tinc cap mena de dubte, serà la construcció del nou pavelló Campió Llorens. Al marge de radicalismes que només s’expliquen per raons electoralistes, la construcció d’aquest pavelló i l’acord amb el Villarreal CF i la comunitat de pares Carmelites per a fer-lo possible a cost zero per a l’Ajuntament, 100% de propietat municipal i a pocs metres d’on s’ubicava l’anterior, és una de les operacions més importants dels últims anys. El poliesportiu se situarà en 3.000 metres quadrats donats -i en cap cas cedits- pels Carmelites al poble de Vila-real. Per tant, es farà en terrenys municipals i serà de titularitat íntegrament municipal. Serà, a més, una infraestructura adaptada a les necessitats de la ciutat, amb lloc per estacionar autobusos i vehicles, i estarà a només uns metres de l’anterior, en el mateix barri, garantint, d’aquesta manera, els principis de proximitat i dotació de serveis i infraestructures a aquesta zona de la ciutat.

L’única condició que la congregació de Carmelites estableix per a la donació dels terrenys és poder fer ús de les instal·lacions en horari escolar -d’altra forma, no es gastaria durant tot el matí-- i en franges pactades i revisables. Els 400 xiquets i xiquetes, les famílies, les ONG lligades als Carmelites com Karitt o JuCar, són tant vila-realencs com qualsevol de nosaltres, amb els mateixos drets que la resta de la ciutadania, entre altres coses, per a fer ús d’una infraestructura municipal.

Des del respecte més absolut a les opinions de tots, vull agrair el treball dels Carmelites durant segles a la nostra ciutat i la seua col·laboració per fer possible aquest somni que serà el nou pavelló Campió Llorens de Vila-real.

*Alcalde de Vila-real