Parlar totes les dies és molt graciós, però estaria bé que donara alguna alternativa perquè a lo millor inclús hem dona alguna idea». Amb aquestes paraules va concloure la seua resposta el senyor alcalde a una pregunta de Ciutadans sobre si el nou projecte de Torrehermosa anava a suposar alguna retallada o canvi en les biblioteques.

Res nou baix el sol. L’oposició sols fa que criticar, però no proposa res, ise és el mantra. Doncs, no, no és cert. Almenys en el nostre cas. En Cs duem fent una política útil des de la nostra entrada en l‘Ajuntament i així seguirem. Perquè una mentida no es converteix en veritat per més que es repetisca.

I els vaig a posar un exemple. Les propostes que hem fet per a lluitar contra la pandèmia. Política útil i d’altura de mires per a resoldre una crisi que ha vingut per a quedar-se i en la qual hem de prioritzar als veïns per davant de les sigles.

Així, hem presentat propostes per a dinamitzar el consum i reactivar l’economia local. Una targeta moneder, que esperem prompte siga una realitat, l’ampliació de l’exoneració de les terrasses, recentment anunciada, una moratòria per al pagament de l’IBI per als autònoms, així com l’impuls d’esdeveniments com tardeos, Fira del Comerç, una Ruta de la Tapa alternativa o una Fira de Santa Caterina adaptada a la covid-19. També l’estudi de subvencions per a autònoms que siguen compatibles amb la resta d’administracions, mesures per a reforçar la conciliació i per a adaptar els comerços a la venda on-line i la digitalització.

A nivell educatiu, hem proposat senyalitzar i millorar els accessos per a evitar aglomeracions, major control dels parcs, implantar la figura de la infermera escolar o reobrir les biblioteques com a sales d’estudi.

Quant a l’esport, vam presentar mesures per a incorporar carrils transversals en la piscina de l’Ermita maximitzant així el nombre d’usuaris durant la desescalada i a hores d’ara, hem plantejat que els pares dels més menuts puguen accedir als entrenaments complint tots els protocols.

Idees un cabàs. N’agafarà alguna? H

*Portaveu de Ciutadans a Vila-real