Segons les últimes dades oferides per la Conselleria de Sanitat, en data 10 d’agost, hi ha confirmats sis casos positius amb proves PCR en els últims 14 dies a Borriana. Encara que en semblen pocs, després del que hem viscut, ens inquieta i molt, perquè trobem l’avanç actual de la covid-19 a Espanya en una situació que cada vegada se sembla més a una segona onada.

Aquesta setmana el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón , ha evidenciat que més del 70% dels casos són menors de 30 anys, i un 10% de més de 65. Certament, l’edat mitjana dels contagiats està disminuint i, a més, les autoritats sanitàries alerten de brots associats a l’oci nocturn i a les reunions familiars i socials. A Borriana, la majoria de denúncies per no dur mascaretes és a persones de 27-28 anys.

La realitat indiscutible és que el risc del coronavirus continua latent en cada racó del món i, malauradament, en aquests moments no existeix cap vacuna per a previndre o controlar la malaltia, per tant, la millor manera de previndre-la és evitar l’exposició al virus. Per això, la prudència i la prevenció és una obligació per al present i el futur pròxim.

No podem abocar per la borda el que hem aconseguit en quatre mesos amb tant de sacrifici, dolor i esforç. És fonamental que la nostra gent conega pràctiques de prevenció per a passar-s’ho bé de forma saludable. Molts joves es pensen immunes davant del virus i estan convençuts que la covid-19 afecta només els més majors. Hem de conscienciar-nos de la necessitat d’extremar les precaucions, perquè hem de saber que no solament u mateix es pot posar malalt, sinó que podem contagiar les persones que més volem.

En la Junta Local de Seguretat celebrada ahir a Borriana amb els comandaments de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica s’ha tractat i s’ha advertit, precisament, sobre els riscs de la relaxació social i la necessitat de mamprendre noves accions per tal de conviure complint les mesures de seguretat i sanitàries que ens dicten els experts.

Des dels governs es pot ordenar i regular, però són les persones les que poden acabar amb l’actual cadena de contagis, per això vos demane prudència, perquè sempre és l’actitud més sensata. H

*Alcaldessa de Borriana