Diumenge que ve ens juguem seguir avançant o retrocedir. Mirar al futur o tornar al passat. Una majoria absoluta i estable del PSPV-PSOE a l’Ajuntament o un embolic de partits que pot fer que els tres d’Andalusia s’unisquen també a Vila-real per fer-nos anar dècades arrere. La fragmentació del vot, no anar a votar el diumenge o donar-ho tot fet, pot abocar l’Ajuntament a una inestabilitat històrica de la qual la més perjudicada serà la ciutat de Vila-real.

En les condicions actuals, amb la concurrència de nous partits que es presenten per primera vegada a las eleccions locals, es dóna la circumstància que, per a garantir eixa majoria estable que Vila-real requereix per a seguir avançant, la candidatura del PSPV-PSOE necessita traure més vots dels que vam aconseguir en 2015. El vot útil d’aquest diumenge per a Vila-real és, doncs, el de la candidatura socialista que encapçale.

Perquè, igual que quan tenim un problema de salut busquem sempre el millor metge perquè ens tracte i ens cure, per a l’Ajuntament de Vila-real també hem d’escollir l’única opció amb garanties de fer un diagnòstic correcte de la situació, aplicar el tractament i treballar en la cura. La candidatura socialista és l’única amb un equip sòlid i amb experiència contrastada en la gestió de la ciutat --no només del seu present i del futur, sinó també del passat, fruit del model especulatiu, de balafiament i il·legalitats del PP, que és a l’origen de la malaltia que ha amenaçat la nostra ciutat--; l’única amb un projecte de ciutat de futur, compartit amb la societat. No podem deixar la salut municipal en mans de metges que no tenen ninguna experiència perquè no han exercit mai ni saben què s’ha de fer, i molt menys en mans de metges condemants per negligència i per ser els causants de les dolències que ens afecten.

Això és el que anem a escollir diumenge que ve. Perquè el que toca ara és Vila-real. I, a diferència de la Generalitat i el Govern --on ja hem escollit governs socialistes i existeix la possibilitat de convocar noves eleccions si es produeixen distorsions i xantatges-- el que isca de les urnes serà per a quatre anys, sense marxa arrere.

No podem desaprofitar l’oportunitat històrica que suposa per a Vila-real comptar amb una excel·lent sintonia amb les administraciones de les que depenen bona part de les competències per a millorar la vida de les persones: la coincidència d’un president del PSOE a Madrid, amb Pedro Sánchez, un president socialista a València, amb Ximo Puig, i un alcalde també socialista a Vila-real. Però perquè aquesta sintonia històrica siga possible necessitem una majoria absoluta que ens allunye dels embolics de partits, els xantatges i el passat. Una majoria que hem demostrat amb fets, governant en coalició i aprovant el 97% dels temes locals per unanimitat, que no suposa un segrest de l’Ajuntament, com ha passat en altres èpoques, amb governs del Partit Popular.

Vos demane el vot útil per a Vila-real. El vot al PSPV-PSOE.

*Alcalde i candidat del PSPV a l’alcaldia de Vila-real