Des de Compromís per Vila-real pensem que actualment ens trobem en un moment decisiu per al comerç local. Sembla que l’economia comença a repuntar i s’obrin nous negocis, però ara la competència ja no està en la gran superfície del poble del costat, perquè vivim en un món globalitzat on la competència és més ferotge però menys tangible: ara es troba en la xarxa.

Cada vegada són més les persones que compren en línia, joves o no tan joves, homes i dones. Ja no és el futur, és el present i arribarà un moment on qui no estiga preparat ho tindrà molt difícil per a eixir endavant. Per això, en aquest punt d’inflexió en el qual ens trobem, hem de fer que el comerç de Vila-real continue estant un pas per davant. Hem de posar els recursos, la formació i les eines necessàries perquè el comerç local puga lluitar en aquest món global en igualtat de condicions. Des de la Regidoria d’Economia hem propiciat una aliança estratègica amb Efecte Vila-real que ens posa a l’abast els coneixements, amb la Unió de Comerç de Vila-real, que ens dóna el capital humà imprescindible per a posar en marxa aquest projecte. Sabem que tenim les de guanyar perquè tenim l’avantatge imprescindible sobre qualsevol plataforma web ubicada a Madrid o a Califòrnia: la proximitat i la valentia del nostre comerç local.

Un patrimoni humà que s’afegeix a un altre propi del caràcter dels vila-realencs, com és la solidaritat, ja que la col·laboració amb associacions i entitats socials farà que la plataforma e-commerce de Vila-real siga única al món, som pioners no només amb la creació d’un web que porta per senyera la proximitat del comerç local sinó, a més, que afegeix l’element imprescindible de la solidaritat perquè ningú es quede pel camí.

*Regidor d’Economia de Compromís per Vila-real