Així volem treballar els propers quatres anys. Punt per punt, complint el que hem acordat en Borriana. Poc més de 70 propostes per millorar la nostra ciutat i situar-la en el lloc que li pertoca.

Han sigut molts anys en els que els diners han estat gastats en sentències urbanístiques, de les que encara fem front, i de diners mal gastats, dels que encara el poble se’n fa càrrec, encara que d’això no es parla. Mentre que tot això segueix en els compters municipals, amb el deute pendent, Borriana necessita tornar a ser la que era fa molts anys, en el que els seus veïns i veïnes treballaven per un futur més esperançador. I això és el que volem aconseguir de la mà d’una proposta de 72 punts en els que es fonamenta el govern per Borriana de la nostra ciutat.

I Compromís ens hem posat des de l’inici a intentar complir quan abans els objectius. La millora de l’entorn de Sant Blai ha iniciat les seues obres en ple mes d’agost, per a que les properes festes patronals de febrer siga ja una realitat. I no solament això, sinó que el refugi antiaeri del Camí d’Onda ja té el projecte acabat, i s’han licitat les obres, per a que abans de final d’any, el refugi puga ser accessible als veïns i veïnes de la nostra ciutat. De la mateixa manera, la torre i muralla medieval del carrer Sant Pasqual també serà una realitat al mes de setembre. I ja hem començat a treballar en el que seran les ajudes per a restaurar les cases modernistes de la nostra Borriana. Passos en patrimoni importants, i que seran una realitat en breu per a millorar la imatge i la vida de Borriana.

Són poc més de 70 propostes de govern, dividits en dos blocs, «polítiques per a la ciutadania» i «per una ciutat oberta, moderna i valenciana». Al primer bloc ja s’ha iniciat el treball amb l’execució del Pla d’Igualtat, i la seua posterior implantació, i de la mateixa manera, amb el Pla d’Inclusió.

No volem deixar passar el temps, i treballar amb el compromís de dur endavant les 72 propostes de govern municipal, executar-les, assessorar-les, i sobretot, que siguen una realitat.

I Compromís anem a estar al peu del canó per a que així siga. Volem que Borriana siga la beneficiada d’un acord en el que els veïns i veïnes siguen els protagonistes.

Punt per punt, objectiu per objectiu, cal treballar per aconseguir una ciutat més neta, amb més vida, i més alegre, i això sols es pot aconseguir si totes i tots remem cap a la mateixa direcció. Bon estiu i bona setmana.

*Regidor de Cultura de Borriana