+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

La rueda

Quedem a les tasques

 

Ignasi Garcia Ignasi Garcia
16/01/2018

Com diuen les pàgines del Facebook, «no eres de Castelló, si...» no has quedat amb els amics i amigues a les tasques. Supose que no descobrisc res si els dic que des de Compromís sempre hem considerat les tasques de Castelló com un lloc emblemàtic de la ciutat amb una idiosincràsia particular. De fa anys que defensem el fet diferencial que tenen els cèntrics carrers Barraques i Isaac Peral. I estic convençut que eixe és el pensament que tenen la gran majoria dels castellonencs.

Si vosté és habitual lector de la premsa local, sabrà que ahir l’Acord del Botànic plantejava una esmena en la comissió que revisa la llei de sanitat, que obri la porta a la protecció i manteniment d’aquest espai social tan característic a través d’ordenances fetes pels ajuntaments, que són qui millor coneixen quina és la realitat de la ciutat.

Ho he de dir, els hostalers de les tasques han fet un treball extraordinari i és de justícia reconéixer el treball de José i Ernesto. Compromís ens hem reunit amb ells en diferents ocasions. Mònica Alvaro, Anna Avila i molta altra gent, entre la que m’incloc, hem fet eixe treball silenciós però necessari perquè les coses arriben a bon port, sense buscar la foto fins que no hàgem donat el primer pas. Perquè tots hem de tenir clar que el d’ahir és un primer pas d’un camí llarg, encara falta l’aprovació de la llei, un tràmit que serà lent, i una vegada entre en vigor serà l’hora dels ajuntaments.

Que ningú s’equivoque, aquest canvi en la llei no serà una carta blanca perquè cadascú puga fer allò que li vinga de gust, aquest govern té un compromís amb els veïns i veïnes de Castelló, i no tinguen cap dubte que treballarem per conciliar l’oci i el descans, i si per això cal prendre mesures, ja hem demostrat que estem disposats a fer-ho. Ahir Compromís obríem, amb altres grups polítics, un camí que té com a objectiu, preservar un espai com el de les tasques, perquè totes i tots puguem seguir gaudint de la nostra manera de ser, sociable i riallera, de xarradeta i abraçada, i al mateix temps respectuosa amb el veïnat. Ens veiem a les tasques.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló

   
1 Comentario
01

Por Cruda Realidad 13:47 - 16.01.2018

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Parece ser que José y Ernesto están a punto de convencer a nuestros políticos de que la cuadratura del círculo es posible. Hasta puede ser que sean propuestos para recibir el prestigioso Premio Abel (considerado el Nobel de las matemáticas), apadrinados por el Concejal Simó, por demostrar que el matemático Lindemann estaba equivocado al conseguir, magistralmente, la cuadratura del circulo en “Las Tascas”. El disfrazar de gastronomía el negocio de la venta indiscriminada de bebidas alcohólicas en la calle es, sencillamente, bochornoso. El permitir la apropiación de un espacio público para el exclusivo lucro personal de determinados empresarios es, sencillamente, una indecencia. El fomentar descaradamente el consumo de alcohol, una droga legal pero implacable es, sencillamente, una inmoralidad. En cuanto al ruido, Concejal García, el intentar disminuir el nivel de ruido fomentando el aumento del número de fuentes sonoras y su nivel de emisión (ciudadanos “contentets i riallers”) es, sencillamente, una tomadura de pelo. Concejal García, la cuadratura de circulo no es matemáticamente posible. No intente que lo sea legalmente, …….fracasará. Seamos claros, ya somos todos mayorcitos, el negocio nocturno de “Las Tascas” es la venta, masiva e indiscriminada, de bebidas alcohólicas para su consumo en la vía pública. Los cientos, quizás miles, de envases de cerveza que inundan sus calles, ¿son virtuales o parte del mobiliario urbano, Concejal García? “Las Tascas” son plenamente viables con la actual legislación, en cambio, el negocio de la venta nocturna, indiscriminada y masiva de bebidas alcohólicas para su consumo en la vía pública no lo es, ni debería serlo…….La política del “Panem et circenses” es eterna, como la ciudad donde nació, la imperial Roma.