Com diuen les pàgines del Facebook, «no eres de Castelló, si...» no has quedat amb els amics i amigues a les tasques. Supose que no descobrisc res si els dic que des de Compromís sempre hem considerat les tasques de Castelló com un lloc emblemàtic de la ciutat amb una idiosincràsia particular. De fa anys que defensem el fet diferencial que tenen els cèntrics carrers Barraques i Isaac Peral. I estic convençut que eixe és el pensament que tenen la gran majoria dels castellonencs.

Si vosté és habitual lector de la premsa local, sabrà que ahir l’Acord del Botànic plantejava una esmena en la comissió que revisa la llei de sanitat, que obri la porta a la protecció i manteniment d’aquest espai social tan característic a través d’ordenances fetes pels ajuntaments, que són qui millor coneixen quina és la realitat de la ciutat.

Ho he de dir, els hostalers de les tasques han fet un treball extraordinari i és de justícia reconéixer el treball de José i Ernesto. Compromís ens hem reunit amb ells en diferents ocasions. Mònica Alvaro, Anna Avila i molta altra gent, entre la que m’incloc, hem fet eixe treball silenciós però necessari perquè les coses arriben a bon port, sense buscar la foto fins que no hàgem donat el primer pas. Perquè tots hem de tenir clar que el d’ahir és un primer pas d’un camí llarg, encara falta l’aprovació de la llei, un tràmit que serà lent, i una vegada entre en vigor serà l’hora dels ajuntaments.

Que ningú s’equivoque, aquest canvi en la llei no serà una carta blanca perquè cadascú puga fer allò que li vinga de gust, aquest govern té un compromís amb els veïns i veïnes de Castelló, i no tinguen cap dubte que treballarem per conciliar l’oci i el descans, i si per això cal prendre mesures, ja hem demostrat que estem disposats a fer-ho. Ahir Compromís obríem, amb altres grups polítics, un camí que té com a objectiu, preservar un espai com el de les tasques, perquè totes i tots puguem seguir gaudint de la nostra manera de ser, sociable i riallera, de xarradeta i abraçada, i al mateix temps respectuosa amb el veïnat. Ens veiem a les tasques.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló