+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Firma invitada

Qüestió de convivència

 

Qüestió de convivència -

Rafa Simó Rafa Simó
05/12/2017

L’ús de la bicicleta s’ha disparat en els últims 10 anys a Castelló. Una ciutat que per la seva grandària, orografia i clima és especialment idònia per a realitzar trajectes amb bicicleta o també a peu. Des de l’Ajuntament de Castelló, i en concret des de la Regidoria de Mobilitat, apostem per afavorir aquest tipus de desplaçaments per fer de Castelló una ciutat més amable, més verd i amb menys contaminació. Així es reflecteix en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i de Seguretat Viària i en el nou Pla General.

Som conscients que afrontem un doble repte: impulsar la cultura ciclista i millorar la infraestructura ciclable. Quant a les vies ciclables, el Pla Director de la Bicicleta de Castelló projecta estendre aquesta xarxa i millorar l’existent, sempre amb la seguretat viària com a criteri prioritari.

Però avui vull aturar-me en la cultura ciclista. Cultura ciclista implica respecte als que fan servir la bicicleta en els seus desplaçaments urbans, perquè tenen tot el dret. Però també suposa complir amb les normes de trànsit. I això és extensible als ciclistes, als vianants i als conductors.

SEMPRE hi haurà vianants que passegen per un carril bici o creuen per on no toca; sempre hi haurà ciclistes que circulen per on no deuen i sempre hi haurà conductors que no respecten els límits de velocitat, increpen a ciclistes o no respecten un pas de zebra. Però són els menys. I volem que siguen menys encara.

A través de les regidories de Mobilitat i Seguretat Ciutadana vam posar en marxa el passat mes de maig la campanya de seguretat #JoConvisc, encara activa, que apel·la al respecte i la convivència. Perquè volem una ciutat segura. Perquè els usuaris més vulnerables són vianants, ciclistes i motoristes. Per això apel·lem a la responsabilitat i el respecte. Perquè apostem per afavorir la convivència. Perquè hi cabem tots.

*Portaveu Grup Socialista a Castelló i regidor de Mobilitat

Buscar tiempo en otra localidad

   
1 Comentario
01

Por Cruda Realidad 11:19 - 05.12.2017

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

El Sr. Simó continua viendo la paja en el ojo ajeno, pero sigue sin querer ver el enorme tronco que tiene en el propio. No hay ninguna norma legal que impida a los peatones circular por las pseudoaceras-bici castelloneras. Si el Sr. Simó conociera la legislación de tráfico, sabría que para que una vía ciclista sea legalmente considerada como tal, indistintamente de si se trata de una acera-bici, un carril-bici, un carril-bici protegido o una pista-bici, debe de estar señalizada con la señal vertical R-407 “Vía reservada para ciclos o vía ciclista” y por la marca vial (bicicleta) de vía ciclista o senda ciclable. En las pseudoaceras-bici que no están señalizadas con la señal R-407 (circular, con orla blanca, fondo azul y con una bicicleta blanca en el centro), ni los ciclistas están obligados a circular por ellas, ni los peatones tienen prohibido caminar por su interior……..Por cierto Sr. Simó, ¿sabría usted diferenciar un carril-bici de una acera-bici? ¿Y una pista-bici de un carril-bici protegido? ¿Y una senda ciclable y una vía ciclista?