L’Ajuntament pot saltar-se perfectament tots els informes tècnics que li done la gana. Si no, què collons fem els regidors ací?». «Per què tenim que donar una llicència d’activitat si no beneficia l’ajuntament? Per què no la deneguem?».

Esta incitació a saltar-se la llei, a obviar els informes de la secretaria i dels advocats i en definitiva, a cridar a la rebel·lió cívica, ens semblaria normal, en el context en què estem, si les hagueren fet Quim Torra, Carles Puigdemont o fins i tot Arnaldo Otegui. Però res d’això, són les afirmacions que el portaveu del PSOE va llençar l’altre dia en l’últim ple municipal. Paraules gravíssimes que, segons ell, «no són cap barbaritat».

Este va ser el nivell de la intervenció del Partit Socialista de Betxí. Imagine que alguns compays seus, quan lligen açò, es tiraran les mans al cap, especialment aquells que estan governant als seus ajuntament i que saben com d’escrupolosos amb la llei hem de ser els que estem al capdavant dels consistoris.

La cosa és encara més greu si penses què faria el Partit Socialista si haguera guanyat les eleccions al nostre municipi. Passaria dels informes dels funcionaris, de la gent que entén en lleis, dels tècnics que en saben de la matèria i tirarien sempre pel camí recte, segons la seua conveniència? Perquè segons el portaveu socialista, «com les lleis estan com estan, la interepretació que faig jo de la llei pot ser igual de vàlida que la que faça qualsevol advocat, perquè no sóc cap analfabet». I es pregunta, «què és, que la meua opinió no val?».

Duc més de dotze anys participant dels plens de Betxí i com este, en recorde ben repoquets. Entenc que es cresquera davant del públic assistent, pegant fins i tot un parell de xiqüelines. Però qüestionar els informes tècnics i jurídics és, encara que el PSOE no ho crega, una gran barbaritat.

*Alcalde de Betxí