Deia el teòleg i matemàtic anglès William George Ward que «el pesimista es queixa del vent; l’optimista espera que canvie, i el realista ajusta les veles». I això crec que es pot aplicar a les polítiques econòmiques de l’Ajuntament de Borriana. En aquestes tres darreres setmanes he repassat i analitzat personalment junt a la regidora d’Hisenda, Cristina Rius, la liquidació del Pressupost Municipal de Borriana del 2017, i aquesta frase del senyor Ward crec que podria ser un resum de les principals conclusions que n’hem extret.

Per tercer any consecutiu hem aconseguit que eixe resultat presupostari siga positiu i s’eleve per damunt dels dos milions d’euros, a més d’aconseguir que el romanent de Tresoreria resulte superior als 1,5 milions. Si com hem fet fins ara, també en aquest 2018 aconseguim que eixos romanents beneficien directament tant a les inversions com als projectes als que volem destinar-lo, estarem complint amb eixa responsabilitat de fer que siguen els i les borrianenques els qui s’acaben beneficiant d’una gestió realista i acurada.

Les conclusions que extrau la Intervenció Municipal deixen ben a la vista el treball de l’Ajuntament, i en concret, el dirigit per la regidora d’Hisenda. Complim amb l’estabilitat presupostària, amb la regla de despesa y amb la reducció d’endeutament. I si mirem les xifres de prop i veiem que no fa tants anys aquest Ajuntament s’havia endeutat fins a superar el 100 per cent i que quan tancàvem el 2017 la xifra està per davall del 30 per cent, només em queda felicitar la feina realista i responsable de l’equip de govern en general, i del departament d’Hisenda en particular.

Així que no seré pesimista perquè confie i conec la feina dels meus companys i companyes i sé que abans de queixar-se del vent, en buscaran una solució. Ni seré excessivament optimista per confiar en que el canvi de vent solucione els problemes econòmics. El que si espere és continuar tractant les obligacions econòmiques municipals de forma realista, treballant amb les veles per aprofitar cada bufada de vent. Si ho fem així, estic segura que el proper any podrem dir que, durant tota una legislatura, hem sigut responsables.

*Alcaldessa de Borriana