L’Ajuntament d’Onda ha presentat en aquest últim plenari els resultats de l’exercici 2016, que confirmen la bona gestió que ha dut a terme l’equip de govern socialista en el seu primer any complet de mandat. La liquidació del pressupost municipals ha llançat al tancament de l’exercici un superàvit de 314.879,33 euros i un romanent de tresoreria de 4.820.688,18 euros, complint estrictament amb la regla del gasto, amb 873.893,67 euros.

L’equip de govern municipal ha complit enguany amb els objectius que marca la llei. Qüestió molt diferent a l’any anterior que, tot i fer grans esforços, no vam poder aconseguir. L’Ajuntament va incomplir la regla del gasto de l’any 2015 a causa del gasto desmesurat i sense control que va fer l’ex-alcalde Salvador Aguilella i la seva regidora de Hisenda, Carmina Ballester, en la primera part de l’any, en plena campanya electoral.

Malgrat els bons resultats econòmics de l’any 2016, no podem oblidar que l’Ajuntament d’Onda es troba dins d’un Pla Econòmic Financer, que encara hem de complir degut a la malesa que va deixar el Partit Popular d’Onda. Es a dir, tenim uns diners que no sabem si podrem gastar, ja que estem obligats sí o sí a complir amb tots els límits en l’exercici 2017, pel fet d’estar dins del Pla Econòmic Financer.

TOT I LES DIFICULTATS, hem aconseguit reconduir els comptes i donar uns serveis de qualitat als veïns i veïnes d’Onda.

Les inversions s’han repartit per tot el poble, millorant la vida dels onders. Onda prospera en sostenibilitat, amb projectes com el Corredor del Riu Sonella; avança com a ciutat saludable; i continua progressant per ser una ciutat cada vegada més inclusiva, fent de la inversió en serveis socials a la ciutadania una de les seues senyes més identificatives.

Ara esperem que el Govern de Mariano Rajoy permeta als ajuntaments utilitzar els romanents i superàvits dels quals disposem, sense tantes limitacions, per a poder dur a terme més inversions que suposen un gran impuls de futur per a Onda.

*Alcalde d’Onda