Cada dia comprovem en les nostres vides les conseqüències de la pandèmia de la covid-19, i l’abast que han tingut i tindran en el present i en el futur de la nostra ciutat. Des del govern municipal estem al costat de totes les persones que, com a conseqüència d’aquesta crisi, tenen un present i un futur incert, perquè només des d’una sensibilitat clara amb les persones i els col·lectius més exposats podrem garantir una eixida real i justa d’aquesta crisi.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Borriana des de primera hora no ha cessat de treballar i mostrar la seua disposició per a ajudar i col·laborar des de la seua àrea competencial. Per aquesta raó, ens hem dotat de recursos i ajudes per a emparar les famílies i els col·lectius que ho necessiten.

I ara, ja amb l’esperança molt a prop, continuem treballant posant l’èmfasi a activar i reconstruir l’economia local per a quan s’acabe el confinament i, així, frenar l’impacte negatiu de la crisis en la nostra població.

Ahir mateix, l’Ajuntament va reunir tots els agents econòmics, tècnics i polítics per a valorar les actuacions en matèria econòmica realitzades al municipi, que n’han sigut moltes i de diversa índole. Centrant-nos en mesures econòmiques, algunes de les quals van ser immediates, des del 16 de març, per exemple suspendre les tramitacions de la primera remesa de cobrament de taxes i tributs i, també, les taxes trimestrals culturals, esportives, de mercats, de terrasses, del bus de l’UJI i les liquidacions de Plusvàlua, altes d’IBI o altres tributs, i retardar-les almenys 2 mesos.

A més d’altres resolucions, com dotar l’Ajuntament de liquiditat suficient amb la contractació de préstecs i operacions de tresoreria, per tal de pagar immediatament i de manera contínua les factures que arriben d’autònoms i empreses, així com les Prestacions Econòmiques Individuals tramitades pels Serveis Socials i que s’han sextuplicat, que suposa resoldre 2 decrets setmanals d’ajudes amb la finalitat de reduir el temps d’espera de les persones.

CENTRATS en el comerç local, ja hem posat en marxa algunes accions com la promoció de la venda a domicili, l’impuls d’una plataforma comercial, Borriana es mou, per a ajudar a potenciar el comerç local un camí s’inicie el desconfinament, i una campanya de conscienciació sobre la necessitat de confiar en el comerç local. Tot això, fruit de l’incessant treball amb la Federació de Comerç de Borriana per a, des del diàleg constant, articular les mesures que permetran impulsar l’activitat comercial de la ciutat. També estem valorant econòmicament i legalment altres mesures com organitzar un Bo per a comprar al comerç local o les ajudes o reajustaments fiscals que es poden realitzar a comerços i autònoms. Junts i units podrem reconstruir la nostra ciutat, sense excloure a ningú.

*Alcaldessa de Borriana