+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Tribuna

Reduint el deute municipal

 

Ximo Huguet Ximo Huguet
13/01/2018

L’actual equip de govern de l’Ajuntament d’Onda ha reduït el deute municipal en quasi un 50% (2.106.071,31 d’euros) des de juny de 2015, passant dels 4.984.064,73 euros a 2.893.424,89 euros l’any 2017. Estes xifres demostren la bona gestió que està fent l’equip que encapçale per tal de sanejar l’economia local i que cada euro que gasta l’Ajuntament estiga destinat a millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Aquesta reducció del deute ha sigut possible gràcies a que el nou equip de govern no ha fet ús dels préstecs que en cada pressupost podia sol·licitar, com sí es venia fent en la legislatura anterior. Sabem que les operacions financeres són una bona eina a la qual poder acudir quan necessitem finançar una inversió i no disposem d’efectiu, però si disposem d’ell per a poder dur a terme les inversions, el més lògic és utilitzar els recursos propis i no endeutar a la ciutat.

En aquests moments, el deute es situa en menys d’un 13% dels ingressos corrents de l’Ajuntament, però per contra el Pressupost del 2018 situarà les inversions en una xifra rècord. Este fet s’ha produït gràcies a al bon treball que va desenvolupar l’equip de govern en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que ha significat la consecució dels fons Feder de la Unió Europea. Amb ells, durem a terme una inversió de 5 milions d’euros en la ciutat que van a suposar una important transformació i modernització d’Onda. Estem molt satisfets amb el treball que s’ha fet i anem a seguir afrontant la tasca que ens va encomanar la ciutadania amb la màxima responsabilitat perquè els anys que vénen van a ser molt importants.

DES DE l’Ajuntament d’Onda una de les prioritats ha estat portar a terme una política austera i responsable, però efectiva i que ens ajude a millorar Onda en tots els aspectes possibles, ajudant a crear noves oportunitats per als onders. Hem de fer esforços perquè vaja millorant la situació de totes les famílies de la nostra localitat i no deixar ningú en el camí. Així que anem a seguir treballant per poder portar a terme aquesta gestió amb recursos propis, sempre que siga possible.

*Alcalde d’Onda