La gestió municipal en moltes ocasions no deixa massa temps per parar i pensar en tot allò que s’ha fet. La prioritat ha estat sempre treballar en els projectes que estan portant-se endavant o que estan a punt de començar perquè tant els regidors i regidores, com els treballadors i treballadores municipals, tenim l’obligació de complir amb el compromís adquirit de millorar Borriana.

I dic açò perquè, de vegades, hauríem de fer una reflexió i intentar millorar, en la mesura de les possibilitats, la gestió municipal.

EL CAS DE la remodelació i ampliació de la carretera del Grau és un exemple del que vull manifestar. Es tracta d’una obra necessària, que dotarà d’amplària un vial important de comunicació entre Borriana, el poble, i la zona marítima i que augmentarà la seguretat dels vianants i ciclistes.

Però els veïns i veïnes de la zona han trobat que les obres s’han iniciat en maig en compte de final de l’any passat com estava previst.Alguna persona pot pensar que ens interessava començar ara per motius polítics?

És evident que es tracta d’una molèstia que hem de patir en els nostres desplaçaments i que, a pesar de treballar per avançar el màxim possible la finalització del projecte, no es podrà evitar un temps mínim d’execució.

Ara fa un any ja estava la consignació pressupostària per al projecte, un projecte inclós en l’objectiu temàtic de mobilitat sostenible del fons FEDER, o siga, cofinançat per Europa al 50%.

I ahí vam començar amb la tramitació administrativa i tècnica: modificació del PGOU, autoritzacions de Conselleries, redacció del projecte, licitació de les obres, expropiació dels terrenys necessaris, al.legacions i resolució de les al.legacions, adjudicació de l’obra, pagament de les expropiacions… en definitiva, a pesar de que no es va paralitzar en cap moment, tot va avançar massa lentament. I arribem a maig, quan la tramitació estava finalitzada, i era el moment d’iniciar les obres.

I ES VAN INICIAR, perquè, a més de continuar pensant que es tractava d’una actuació prioritària que beneficiaria la majoria de la gent de la nostra ciutat, i a pesar que comptàvem que es podria destorbar durant les obres qui utilitzara el vial, estem obligats a acabar completament el projecte dins de l’any en curs per poder accedir a la subvenció europea.

Des d’ací vull demanar una miqueta de paciència perquè, com a ussuària de la carretera, comprenc i accepte perfectament les queixes.

Quan acabe l’actuació i es puga gaudir de l’anell ciclopeatonal, com ha passat amb el vial que uneix Borriana i el Port, espere que la resposta siga la mateixa i l’ús que se’n faça també.

Perquè, i això ho tenim ben clar, estem treballant per Borriana.

*Alcaldessa de Borriana