Ara fa 4 anys amb el vot i la valentia de milers de castellonencs i castellonenques vam aconseguir fer fora de les institucions la corrupció i el règim del Partit Popular. Durant estos 4 anys a molts pobles de les nostres comarques i a la Generalitat Valenciana hem posat a treballar a persones honestes que amb moltes dificultats i entrebancs ens hem deixat la pell per millorar la vida dels nostres veïns i veïnes.

En esta primera legislatura, la legislatura de canvi, hem obert portes i finestres, hem recuperat les institucions per als ciutadans i hem posat fre a la urgència. Calia fer algo tant revolucionari com deixar de banda els interessos i privilegis d’uns pocs i posar al centre a les persones.

Per això, durant estos 4 anys, més del 80% del pressupost de la Generalitat s’ha destinant a polítiques socials. Amb el pressupost de 2019 la Generalitat destina cada dia 18,2 milions a Sanitat, 14 milions a Educació, 4,2 a Igualtat i Polítiques Inclusives, 1 milió a Ocupació i 450.000 euros a polítiques d’habitatge.

Esta inversió, prioritzant clarament les polítiques socials, ha fet, entre altres, que els malats d’hepatitis C tinguen garantit el tractaments que el Partit Popular els va negar, que hi haja 4.000 persones més amb la dependència assegurada a les comarques de Castelló, que les famílies ja no hagen de pagar els llibres escolars, prop de 2.000 places gratuïtes de 2 anys, baixada de les taxes universitàries un 15%, reducció de l’atur un 26% o haver aconseguit augmentar la inversió estrangera. Tot això a les comarques de Castelló.

PERÒ SABEM que encara no hi ha prou, encara tenim molta feina i molts reptes per davant; cal continuar aprofundint en canvis transcendents per a la vida de les persones. Sé que a molts dels i les que esteu llegint estes línies encara no us ha arribat el canvi; per això volem seguir governant: perquè volem seguir ampliant drets i millorant la vida de les persones.

Cal seguir avançant cap a unes condicions de vida més dignes, ocupació estable i de qualitat, reduir les llistes d’espera, pressionar al govern central --mane qui mane-- per tindre unes rodalies que no ens deixen tirats i una nacional 340 segura, lluitar amb més determinació per evitar la despoblació de les zones rurals, garantir unes pensions dignes i un accés a la vivenda assequible per als joves.

Per això el pròxim diumenge 28 d’abril decidirem si volem continuar avançant o tornar al passat de la mà de la dreta corrupta, la dreta que no sap ben bé on està i la dreta feixista i xenòfoba que vol repartir pistoles. Jo tinc molt clar que vull apostar per la proximitat, per uns representants als que em trobe pel carrer, que ens defensaran sense que cap persona de Madrid els diga que han de votar en contra de millorar la vida de la gent de Castelló i que saben que el nostre desert no és d’arena, sinó un espai de vida i de pau amb muntanyes vora mar.

Jo votaré uns representants que reclamen que a Castelló arriben de l’Estat unes inversions dignes i que posen en marxa unes polítiques socials valentes i decidides a la Generalitat Valenciana.

I TOT AIXÒ les persones que ens presentem a les diferents llistes de Compromís ho farem com ho hem fet sempre: de la mà de la gent, amb honestedat, diàleg, xafant el carrer; amb els joves que lluiten i rebel·len davant la incertesa del seu futur, junt al moviment feminista que ens espenta cap un món més just i amb la dignitat dels nostres majors i tot el que es mereixen.

Ens juguem el futur i està a les vostres mans continuar avançant.

*Cap de llista de Compromís a Les Corts per Castelló